8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

A tágulást szemléltető eszköz segít megérteni, hogy a szülés nem csak fájdalmas, hanem emberpróbálóan kemény is

Van valami a tágulás (idegen szóval dilatáció) szóban, ami irracionálisan kellemetlenül hangzik; tágulást, megduzzadást, a testfolyadékok bőségét idézi fel, amely megkönnyíti valaminek a sima ki- vagy bejutását az emberi testbe.

Természetesen az első dolog, ami eszembe jut róla, az a szülés csodája. A szülés alatt a szülésznő folyamatosan közli a méhnyak tágulásának mértékét, hogy a leendő anya tudhassa, hol tart a szülési folyamat. 1 cm-től egészen 10 cm-ig hihetetlen a változás, amelyet jól illusztrál ez a praktikus, tágulást szemléltető eszköz.

A fából készült eszköz fotóját eredetileg a SCV Szülészeti Központ, a kaliforniai Santa Claritában lévő terhesgondozó klinika osztotta meg. Ez a tárgy segít a nőknek abban, hogy el tudják képzelni, amit a szülésznők mondanak nekik a szülés alatt. Ezen kívül ez egy praktikus oktatási eszköz is a szülésznők és az orvosok számára.

Ha magad is szeretnéd kézbe venni ezt a szépen megmunkált fa tárgyat, amelyet feltehetsz a falra vagy a dohányzóasztalodra, az Etsy-n meg tudod ezt vásárolni.

Steffanie Christi'an Facebook-felhasználó látta az SCV Szülészeti Központjának posztját, és megosztotta azt a következő kommenttel:

„Így néz ki a 10 cm-es dilatáció. Ezért érdemlünk meg minden tiszteletet.”

Posztja vírusszerűen terjedt a világhálón, ahogy nők a világ minden tájáról szembesültek a szülés emberpróbálóan kemény és lenyűgöző valóságával.

Mit gondolsz? Segít ez a tárgy más nézőpontból láttatni a szülést? Vagy inkább megijesztett? Milyen élményeket szereztél a szüléskor? Mondd el kommentben!

Forrás: Bored Panda

Az otthonszülés jó
Kórházban kell szülni
Az otthonszülés jó
Kórházban kell szülni
Az otthonszülés jó
Kórházban kell szülni
Az otthonszülés jó
Kórházban kell szülni
További anyagok