20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

A farkas és a jávorszarvas csatája a túlélésért

A véletlen (vagy a sors) segítségével egy a ritka videófilmen rögzítette a rendező a párharcot

Dan Nystedt filmes tájképeket filmezett Ontario-ban, Kanadában, amikor megpillantott egy jávorszarvast a térdig érő vízben. Miközben egy nyugodt, festői légi felvételt rögzített, nem tudhatta, hogy a jávorszarvas követése egy még sokkal izgalmasabb dolgot rejteget.

Amint a kamera a jávorszarvasra fókuszál, hirtelen egy farkas lép be a vízbe és egyenesen a jávorszarvas felé veszi az irányt.

A szarvas erőseket rúgva megpróbálja kiszorítani a farkast a tó szélére. A méretbeli különbségek ellenére a farkas nem menekül el és végül eléri a jávorszarvast...

Nem véletlen, hogy ez a hihetetlen felvétel figyelmet kapott az interneten, és megosztja az embereket.

Vannak, akik a szarvas pártján állnak, míg mások úgy gondolják, hogy elég  merész volt  a farkas, hogy a jávorszarvasra támadt. Egy Twitter felhasználó úgy vélte, hogy a farkasnak  éhesnek kell lennie ahhoz, hogy egy ilyen hatalmas állattal szembe merjen szállni.

Bizony VAN, HOGY a farkas megeszi a jávorszarvast

A méretkülönbség ellenére nem ritkaság, hogy a farkas a szarvasokat megtámadja. A Scientific American cikke szerint időnként ez az állat a farkasok elsődleges táplálékforrása. A cikk a kanadai határhoz közeli Lake Superior egy elszigetelt szigetére koncentrál, amely az Isle Royale Nemzeti Park része.  A cikk továbbá azt taglalja, hogy ez a ragadozó-zsákmány  kapcsolat hogyan tartja egyensúlyban mindkét fajt.

"A farkasok segítenek visszaszorítani a jávorszarvas túlnépesedését" - írja Adam Hadhazy a cikk szerzője. - "De amikor a farkasok túl sok szarvast ejtenek el, az így keletkező táplálékhiány őket is megtizedeli, tehát szabályozza az ő populációjukat is."

A ragadozók zsákmányszerzése  a természetben mindennapos esemény, de látni, amint mindez a kamera előtt zajlik, az valami egészen más. Az állatok összecsapása a felvétel 58. másodpercnél látható.
 

Forrás: simplemost

Olvass tovább!
Meghökkentő és csodálatos hírek a természet világából kicsit lejjebb ezen az oldalon!
Állatok
Növények
Állatok
Növények
Állatok
Növények
Állatok
Növények
További anyagok