7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Hihetetlen szelfik hírességekkel: egy photoshopos időutazás emlékei

Egyszerűen csodálatos lenne, ha felpattanhatnánk az időgépre, visszautazhatnánk az időben, és találkozhatnánk kedvenc filmsztárjainkkal, akik már nincsenek köztünk. A találkozás pillanatát persze meg akarnánk örökíteni, és mi lehetne erre alkalmasabb, mint egy szelfi?

Bármennyire is fejlett azonban a tudomány, időutazásra sajnos még mindig nincs mód (vagy legalábbis úgy tudjuk), ám ez nem zavarta Borsi Flóra 26 éves budapesti fotóst: a szelfijein a 20. század világhírű alakjai tűnnek fel – és meg kell mondanunk: realisztikusan!

Audrey Hepburn

Borsi Flóra ismerős lehet a boredpanda.com portál olvasóinak is, hiszen már szerepelt ott az „Animeyed” állatos női arc-sorozatával, portrékkal azonos vonású modellek, illetve a mai New York-ba photoshoppolt 20. század eleji bevándorlók képgalériáival. Az alábbi sorozatban a művész modern világunk jól ismert jelenségében, a szelfiben rejlő lehetőségeket aknázza ki. Ismerjük be: egy 20. századi ember számára nem lenne magától értetődő, mi is az a szelfi - de ettől csak még érdekesebb az alábbi galéria!

Marylin Monroe

John Lennon

Sok időre és előkészületre volt szükség, hogy a lehető legrealisztikusabbak legyenek a fotók. Az első lépés a jól ismert Hollywood-i sztárok, művészek, tudósok legalkalmasabb képeinek kikutatása volt, amikbe azután Flórának „illesztés-mentesen” sikerült beletennie a szelfiket. A kívánt látványt elérte, az illúzió tökéletes!

Albert Einstein

Mahatma Gandhi

Kutattam minden egyes kép korának divatját, hajviseletét, elemeztem a képek megvilágítását, perspektíváját, mélységét, gamma-torzítását, képzaját, jpeg torzítását. Ez után a képekhez illő, azokkal azonos paraméterekkel készítettem a fotókat és digitálisan ’elrontottam’ a szelfijeimet” magyarázta a művész a Behance portálon.

Salvador Dalí

Sigmund Freud

A művész tökéletesen beilleszkedett a fotók szellemiségébe, az egyes korok divatirányzataiba: nyugodtnak tűnik, ahogy Mahatma Gandhit hallgatja, Audrey Hepburn mellett vadul és bolondozik (külön odafigyelt az ellenpontozó frizurára!), a legjobb szögből igyekszik elkapni a tökéletes szelfit Marylin Monroe-val, a többiekről még csak nem is beszélve!

Ha visszautazhatnánk az időben, vajon kivel akarnánk közös szelfit?

Forrás: boredpanda.com

Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
További anyagok