8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

A tengertől a tóig – ez Trump extravagáns Mar-a-Lago villája

Florida második legnagyobb ingatlana, a Palm Beach-i Mar-a-Lago 1927-ben épült, Trump 1985-ben 8 millió dollárért vásárolta
Florida második legnagyobb ingatlana, a Palm Beach-i Mar-a-Lago 1927-ben épült, Trump 1985-ben 8 millió dollárért vásárolta az antik bútorokkal berendezett villát, amelynek a neve spanyolul: a tengertől a tóig, mert a sziget teljes szélességét elfoglalja. A Trump család szívesen tölti itt a hétvégét, az elnök számos alkalommal fontos vendégeket is fogadott a rezidencián, amit „téli Fehér Háznak” hív.
Mar-a-Lago fő funkciója azonban az, hogy 128 agyondíszített szobájának fényűzésével elkápráztasson.

Ezért hívják Mar-a-Lagonak: „a tengertől a tóig”

Donald Trump Jr. esküvője 2005-ben

A klubban tagság vásárolható. A 90-es években 50,000.- dollár volt az egyszeri díj, ami azonban Trump elnökké választása után 200,000.- dollárra ugrott. Emellett 14,000.- dollár éves díjat is kell fizetni, és legalább 2,000.- dollár éves ételfogyasztást kell vállalni. Mindezért a klubtagok rendelkezésére állnak az uszodák, a privát tengerpart, káprázatos rendezvénytermek és magánhasználatú szobák. Az ingatlant ki is lehet bérelni esküvő, jótékonysági gálaest stb. céljára.

Az elnök gálaestet ad Mar-a-Lagon 2017 szilveszter este

A hihetetlen neogót-andalúziai részleteket mutató bejárati oszlopcsarnokhoz méltó a folytatás: a drága antik bútorokat az európai palotákat messze lepipáló túldíszített környezetben helyezték el.

Trump a bejárati lépcsőn

Trump számos kampányrendezvényére került itt sor. Karácsony este az impozáns könyvtárszobából hívta föl az elnök és a First Lady a gyermekeiket.

Karácsony Mar-a-Lagon

Fénykép Richard DeAgazio facebook oldaláról

Hszi Csin-Ping kínai elnök látogatásakor minden elképzelhető luxust bedobtak. A delegációt Trump egy fenséges neobarokk teremben fogadta.

Trump (K), Hszi (J), széleken a feleségeik és háttérben a tolmácsok

Trump üdvözli a kínai küldöttséget Mar-a-Lago egyik rendezvénytermében

Így terítettek a kínai elnöknek Mar-a-Lagon, amikor Trumppal vacsorázott

Ilyen eseményeken az ételeket mesterszakács-csapat készíti. Máskor nem annyira: egy klubtag panaszt emelt, mert a kaviárhoz műanyag kanalat és „olcsó” ropit adtak.

Forrás: uk.businessinsider.com

További érdekességeket olvashatsz az amerikai elnökről az alábbi, Donald Trump témánkban, görgess lejjebb!
Az elnök
Az ember
Az elnök
Az ember
Az elnök
Az ember
Az elnök
Az ember
További anyagok