18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Modern temetések - sztriptíztáncosokkal

A szórakoztatás a temetéseken régi keletű szokás a vidéki Kínában.
Kína lecsap a gyászolók szórakoztatására tartott temetkezési sztriptízekre

A kínai hatóságok lecsapnak arra a szokásra, hogy a gyászolók szórakoztatására sztriptíz táncosokat szerződtetnek.  Ez a gyakorlat egyes vidéki családoknál dívik és az a célja, hogy  növelje a részvételt  a szeretett családtag végső búcsúztatóján.

A tanúkat arra szólítják fel, hogy forródróton jelentsék be, ha látnak temetkezési sztriptíz előadást

 

Az ország kulturális minisztériuma bejelentette, hogy a temetkezéseken zajló sztriptíz és más obszcén, pornográf és közönséges előadásokat vesz célba Henan, Anhui, Jiangsu és Hebei tartományokban.

A Global Times című kormány újság szerint  a tanúkat arra szólítják fel, hogy egy speciális forródróton tegyenek jelentést az előadásokról, jutalmat ígérve az informátoroknak.

"A közönség röhögve, fütyülve, tapsolva és átkozódva jut a csúcspontra"
- írja az állami média.

Az előadók a közönség közé keveredve a mellüket himbálják, és a férfiak ágyékát dörzsölik. Időnként felhangzik a "Fényképezni tilos!" felszólítás.

A kínai vidéki háztartások hajlamosabbak arra, hogy fitogtassák a színészekre, énekesekre, komikusokra és – legújabban sztriptíztáncosokra – kiadott jövedelmüket, amely sokszorosan meghaladja az éves bevételüket. Mindezt azért, hogy megnyugtassák és szórakoztassák a gyászolókat – írja az állami média.

"A szórakoztatás a temetéseken régi keletű szokás a vidéki Kínában. A nagyszámú gyászoló részvétele a szertartáson az elhunyt iránti tisztelet kifejezésének egyik eszköze" – írja a Global Times riportere. 

"Termékenységi kultusz" vagy "kulturális atavizmus"?

Egy, az újságban idézett szakértő az egzotikus táncosok szerepeltetését, "termékenységi kultusz" – ként értelmezte,  mivel a temetés erotikus elemei "közvetítik az elhunytnak a szapora gyermekáldásra vonatkozó óhaját". De a kínaiak néha esküvőkre és templomi vásárokra is szerződtetnek sztriptíztáncosokat.

Nem ez az első alkalom, hogy Kína megpróbálja kiiktatni ezt a gyakorlatot. A Kulturális Minisztérium hasonló nyilatkozatot adott ki 2015-ben is, amelyben a temetkezési sztriptízeket civilizálatlannak bélyegezte - a Xinhua hírügynökség akkori beszámolója szerint. A BBC hasonló rajtaütésről tudósított Jiangsu tartományban 2006-ban, amikor öt sztriptíz-társulati vezetőt vettek őrizetbe a hatóságok.

Forrás: http://mobile.abc.net.au/

További furcsaságokért csak görgess lejjebb! :)
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok