27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

A pszichológus felfedezése: a kutyák azokról az emberekről álmodnak, akiket szeretnek

Gondolkodtál már azon, hogy a kutyák vajon a macskák üldözéséről álmodnak-e? Dr. Deirdre Barrett, a Harvard egyetem pszichológusa szerint a kutyák valószínűleg a gazdájukról álmodnak.

Barrett évek óta tanulmányozza az emberek alvását. Bár nincs 100% -os bizonyosság arra, hogy megtudjuk, miről álmodnak az állatok, Barrett azt állítja, abból, amit az emberek álmairól tudunk, következtethetünk az állatok álmaira is. Hiszen mi is "állatok" vagyunk...

Az egyik dolog, amit biztosan tudunk az, hogy a legtöbb emlős - beleértve a kutyákat is - hasonló alvási ciklussal rendelkezik, mint az ember.  Ez azt jelenti, hogy a mély alvásból folyamatosan haladunk át egy kevésbé aktív fázisba, majd a gyors szemmozgásos (REM) fázisba. A ciklus ezen utolsó fázisa az, ahol az emberek álmodnak. Barrett egy interjúban ezt mondta: - Az a legvalószínűbb feltételezés, hogy más emlősök is álmodnak.

Szóval miről is álmodnak a kutyák? Barrett ismét az ember felől közelít. - Az emberek ugyanazokról a dolgokról álmodnak, amikkel a nap folyamán el vannak foglalva, csak vizuálisabban és kevésbé logikusan - mondja. - Nincs ok  azt gondolni,  hogy az  állatoknál másképpen van. Mivel a kutyák általában nagyon ragaszkodnak a gazdáikhoz, valószínű, hogy a kutya a gazdi arcáról, szagáról álmodik és arról, hogy tetszik, vagy nem teszik neki, amit csinál. 

Bár nem tudjuk biztosan, hogy az ember befolyásolhatja-e kutya álmait, de azért megpróbálkozhatunk vele. - A legjobb módja annak, hogy nekünk, vagy gyermekeinknek jobb álmaink legyenek, hogy napközben kellemes élményeket szerezzünk és biztonságos, kényelmes körülmények között aludjunk. Biztosra vehetjük, hogy házállataink álmának is ez tesz a legjobbat – ajánlja Barett.

Forrás: https://mymodernmet.com

Még több kutyákkal kapcsolatos hírt találsz a lenti témánkban...
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
További anyagok