9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Plogging = futás + szemétszedés

Egy svéd fitnesz trend a futást a szemét felszedésével kombinálja

Egy új skandináv trend arra ösztönözi az embereket, hogy futás közben szedjék fel a szemetet.  Ez  nemcsak az egészségnek használ, hanem a környezetnek is.

Az új fitnesz ágat  plogging-nak  nevezték el, a szó a „jogging”(kocogás) és  a svéd „plocka upp” (felszedni ) szavakból  született

A Lifesum nevű fitnesz app lehetővé teszi  használóinak, hogy regisztráljanak  és edzésként tartsák nyilván a ploggingot. A plogging a futást időnkénti guggolásokkal vagy rávetődésekkel  kombinálja (a szemét felszedéséhez), ami  kiadós edzésnek tűnik. A Lifesum szerint egy tipikus felhasználó egy 30 perces plogging alatt 288 kalóriát éget el, ami többé-kevésbé ugyanannyi, mint amennyit kocogás közben használna el.

Mint minden más edzési formáról, a ploggingról is rengeteg  kép található az Instagramon, így akit érdekel, megnézheti, milyen ez a valóságban. A ploggerek (nevezzük őket így magyarul) műanyag zacskót visznek magukkal, hogy abba gyűjtések a hulladékot, amit útközben találnak.

A Lifesum, a svéd fitnesz-app azt állítja, hogy ez az első olyan fitnesz alkalmazás, amely lehetővé teszi 25 millió felhasználója számára, hogy naplózza a plogging tevékenységét. A fitnesz alkalmazást használók  ugyanúgy regisztrálhatnak, mintha futnának, vagy sétálnának, és az alkalmazás megbecsüli, hogy hány kalóriát égettek el.

A Lifesum összefogott a  Keep America Beautiful nevű non-profit szervezettel is, hogy online kapcsolatot biztosítson azok számára, akik az összegyűjtött szemetet „regisztrálni” akarják.

Mike Rosen, a Keep America Beautiful alelnöke azt gondolja, hogy a plogging nagyszerű eszköz, hogy ösztönözze az embereket arra, hogy törődjenek a lakóhelyük környezetvédelmével.

"A plogging remek dolog, mert egyszerű és szórakoztató, ugyanakkor mindenkinek lehetőséget teremt, hogy hozzájáruljon a tisztább, zöldebb és szebb közösségi tér létrehozásához" - nyilatkozta Rosen. - "Nem kell hozzá más, mint futóruha és egy zsák a szemét, vagy az újrahasznosítható hulladék összegyűjtéséhez."

Ezzel az ember nem csak a saját egészségét tartja karban, hanem a helyi közösségnek is hasznára válik

Forrás: https://mashable.com

Olvass tovább! További fitnesz hírek kicsit lejjebb ezen az oldalon!
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok