7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Izomfájdalom edzés után? Csillapítsd természetesen!

Álomláb vagy ólomláb? Edzés után használj izomlazító, fájdalomcsillapító gyógynövénykrémet, hogy a mozgás másnap is öröm legyen!

A meleg tavaszi napsugarak hatására sokan újra előveszik a téli hónapokra a szekrénybe száműzött futócipőt. A túlzott lelkesedés azonban már az első edzések után olyan izomlázhoz vezethet, hogy másnap még az ágyból kikelni is nehezünkre esik! Ilyenkor az izmok helyi keringését élénkítő gyógynövénykrémek segíthetnek abban, hogy másnap is elindulj edzeni!

Pihentetés és az izom keringésének serkentése – a legjobb módszerek izomláz ellen

Az izomsérülések okozta fájdalomérzettel szemben az izomláz a megerőltető edzés után nem azonnal, hanem jellemzően fél-egy nap múlva jelentkezik. A komolyabb izomláz gyakran a betegséghez hasonló levertség érzéssel társul, és ez az állapot a közérzetünket akár napokon át is meghatározhatja.

Az edzés után fellépő izomfájdalom kezelése kapcsán elterjedt az a nézet, hogy a további erőfeszítés hatására gyorsabban múlnak a tünetek. Ennek alapja az a feltételezés, hogy a fájdalom okozója az izomban a fokozott erőfeszítés során felhalmozódó tejsav, amelynek gyorsabb ürülését maga az izommunka segíti elő. Az újabb kutatások szerint azonban az izomláz kialakulásához az izomszövetben kialakuló mikroszkopikus méretű sérülések, illetve a körülöttük kialakuló gyulladás is hozzájárulhatnak.

A sérült izmot erőltetni nem szabad. Az izom vérkeringésének serkentése azonban nemcsak a tejsav gyorsabb távozását segíti elő, hanem az izomszövet regenerációját is támogatja. Hogyan tudod pihentetni a fájdalmas izmot úgy, hogy közben annak vérkeringése is élénkebb legyen? A keringésfokozó gyógynövénykrémek segítségével!

A helyi keringést serkentő gyógynövénykrémek a bőrbe masszírozva elősegítik

  • a fáradt izmok ellazítását
  • az edzés után fellépő ízületi és izomfájdalmak enyhítését,
  • és az izomszövet apró sérüléseinek gyógyulását.

A bekent bőrfelszínt és az alatta elhelyezkedő izmokat átszövő hajszálerek keringését élénkítő, az izmokat átmelegítő, izomlazító hatású gyógynövény kivonatok közé tartozik

  • a rozmaringolaj,
  • az erdei fenyőtű olaj
  • és a kúszó fajdbogyó olaj, vagy más néven télizöld olaj is.

Az izomfájdalom csökkentésére

  • a természetes citrom- és bergamottolajat tartalmazó krémek
  • és a hűsítő hatású mentolt tartalmazó készítmények is jól használhatók.

Az edzés után kialakuló izomfájdalom ellen tehát a helyi keringést élénkítő, izomlazító, fájdalomcsillapító hatású gyógynövénykrémek nagyon jó szolgálatot tehetnek. Sportoláshoz ráadásul nem is kell kétféle krémet venned: ezeket a gyógynövény készítményeket izomlazító hatásuk miatt az edzés előtti bemelegítéshez és edzés után, a fáradt izmok megnyugtatására egyaránt használhatod!

Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok