7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Gyerekeknek gyártott, golyóálló védőtakaró kapható iskolai lövöldözések esetére Amerikában

Sajnos itt tartunk... Olyan sok lövöldözés volt, hogy piaci igény mutatkozott egy olyan golyóálló védőtakaróra, amely kifejezetten a kisgyerekek védelmére szolgál lövöldözés esetén.

Mi a szomorúbb? Hogy valaki ebben fedezte fel a piaci rést vagy az, hogy egyáltalán ez igényként megfogalmazódhat? 

Olyan sok tömeglövöldözés volt mostanában, hogy piaci igény mutatkozott egy olyan golyóálló védőtakaróra, amely kifejezetten a kisgyerekek védelmére szolgál lövöldözés esetén.

A Bodyguard Blanket-et (testvédő takaró), a ProTecht nevű cég gyártja, mérete 5/16 inch. A golyóálló párnázott takaró agyanazokból az anyagokból készül, mint amelyeket a katonaság használ, csak ez gyerekek számára készül különböző méretekben.

A termék piacra dobása (2014) óta több tömeglövöldözés is történt, köztük pl. San Bernardinoban, Kaliforniában, ahol 14 embert öltek meg, és legalább 17 ember megsérült.

Íme néhány tény a takaróról a cég honlapjáról vett közvetlen idézetekkel:

  • Ugyanabból az anyagból készül, amelyet az Egyesült Államok katonái harc közben viselnek, és védelme egyenlő vagy meghaladja a rendőri szervezetek által használtat.
  • A kiterjedt kutatások becslése szerint a Bodyguard takaró golyóálló védelmet nyújt az Egyesült Államok iskolai lövöldözései során használt fegyverek 90% -ával szemben.
  • A testvédő takaró könnyen rögzíthető gyermek vagy felnőtt teste körül, és elképesztően könnyű súlyú.
  • Amikor a másodpercek is számítanak, a Bodyguard takaró gyors és egyszerű megoldást jelenthet a maximális védelem érdekében az iskolai betolakodók ellen.

De nem csak az iskolák számára használható!

"A testvédő takaró sok helyen nyújt védelmet, ha helyesen használják, például otthon, autópályán (autóban és teherautóban), munkahelyen, bevásárlóközpontokban, vidámparkokban, sporteseményen, vagy bármely más helyszínen, ahol az emberek tartózkodnak" - olvasható az oldalon.

Forrás: http://www.businessinsider.com

Meghökkentő hírek, történetek az alábbi témánkban is olvashatóak még
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok