15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
13°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

A Fisher-Price figyelmeztetést ad ki a szülőknek, miután már 10 kisbaba meghalt az általa gyártott bölcsőben

Azokat a babákat, akik már meg tudnak fordulni, nem szabad a Rock 'n Play bölcsőbe fektetni.

A Fisher-Price cég és az amerikai szövetségi hatóságok figyelmeztetést adtak ki a szülőknek a Rock 'n Play bölcsővel kapcsolatban, azt követően, hogy 10 csecsemő meghalt a népszerű termék használata során.

Haláluk előtt a babáknak sikerült hasra, vagy oldalra fordulniuk a bölcsőben, miközben nem voltak becsatolva - jelentette az amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Hivatal (CPSC). Az első haláleset 2015-re nyúlik vissza, míg a legutóbbi haláleset ez év márciusában történt.

A bölcsőt eddig nem hívták vissza, és a Fisher-Price közölte, hogy terméke megfelel a nemzetközi biztonsági előírásoknak.

A vállalat elmondta, hogy a bölcső csak a 3 hónapos és annál kisebb babáknak való. Amint a picik elérik a 3 hónapos kort, már képesek lehetnek arra, hogy maguktól megforduljanak.

A cég azt is elmondta, hogy a használati utasításában figyelmeztetik a szülőket, hogy ne használják a bölcsőt olyan babáknál, akik már képesek önállóan felülni vagy felhúzni magukat. Az elhunyt kisbabák mindegyike 3 hónapos, vagy annál idősebb volt, jelentette a Termékbiztonsági Hivatal.

A Fisher-Price figyelmezteti a fogyasztókat arra, hogy hagyják abba a termék használatát, amint a baba megfordulhat. A bejelentett halálesetek azt mutatják, hogy egyes fogyasztók még akkor is használják a terméket, amikor a baba már meg tud fordulni, és közben nem csatolják be a három ponton rögzített kantárt” - állítja a figyelmeztetés.

A terméket úgy hirdetik, hogy a bölcsőt a babák szundikálása, játékideje, vagy az éjszakai alvása alatt lehet használni. A szülők ringathatják a babát benne, vagy a bölcső magától is tud vibrálni. A népszerű termékről több ezer véleményt írtak online, és az Amazon a legkelendőbb termékei között tartja számon.

A Fisher-Price felhívta a szülők figyelmét arra, hogy mindig használják a biztonsági kantárt, a babákat a hátukra fektessék, és soha ne tegyenek plusz párnát a bölcsőbe.

A Fisher-Price komolyan veszi a felelősségét, és elkötelezett abban, hogy a bizalmat naponta megszerezze” – jelentette ki a cég.

Forrás: BuzzFeed

Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
További anyagok