9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Már a gengszterek sem a régiek...

Az biztos, hogy ezek nem a tipikus utcai bandák, amelyeket filmekben vagy televíziós műsorokban látsz.

Az országtól függetlenül vannak olyan alacsony jövedelmű családok, csoportok vagy egyének, akik törvényellenes tevékenységet folytatnak a megélhetésük érdekében. Persze ezek a gengszterek nem a tipikus, "megszokott", jól öltözött maffia tagjai vagy a veszélyes mexikói és kolumbiai kartellek része. Minden országnak saját verziója van az "alacsony osztályú gengszterekre".

Ezek nem a tipikus utcai bandák, amelyeket filmekben vagy televíziós műsorokban látsz.

A Providr gyűtött össze párat az ilyen típusú bandákból, különböző országokból.

Franciaországban a Racaille egy ilyen banda, amely a Lacoste ruhákat favorizálja, esetenként sajátos módon a zokniba tűrt nadrágszárral. (Vajon mit szól ehhez a divatmárka?) Főként a külvárosi vasútállomások környékén tanyáznak, hangosan hallgatják a zenét a telefonjukon, és minden nőnek "beszólnak".

Japánban a Yakuzától jogosan félnek az emberek. De a japán Yankii fiatal japán emberekből áll. Többnyire arról híresek, hogy hangosak, féktelenek és nem engedelmeskednek a japán kultúra szigorú szabályainak. A nyugati kultúra sokkal inkább tetszik nekik, előszeretettel festik a hajukat szőkére vagy narancssárgára, és szeretnek az utcasarkokon bandázni, inni, nekik ez a szórakozás.

Az Egyesült Államokban ezeket az "alacsony minőségű" gengsztereket általában "fehér szemétnek" hívják, esetleg kedvenc tartózkodási helyükre utalva "Trailer Park Boys"-nak.

Bevalljuk, az oroszországi Gopnikok inkább valamilyen paródia szereplőinek tűnnek. Nehezen tudjuk elhinni, hogy tényleg léteznek, annyira valószerűtlenek. Pedig valóban létezik egy réteg Oroszországban, és a szovjet utódállamokban, akik a szegénység miatt gyakran megélhetési bűnözőkké váltak. Szürreálisak és egyben sajnálatra méltók - amíg nem minket támadnak meg.

Spanyolországban a Cani olyan fiatalok egy csoportja, akik hangosan hallgatják a zenét tömegközlekedési eszközön vagy bárhol máshol, rendszeresen alakulnak ki köztük utcai harcok, és szeretnek sötét napszemüveget hordani mind a beltéren, mind a szabadban. Nem mindig viselnek felsőt a nyilvánosság előtt, de ha mégis, akkor sok ékszert viselnek kiegészítőként.

Skóciában a Neds-ek az ország szegényebb területein élnek. Nagyon sok alkoholt isznak, és ilyenkor sokat balhéznak. Szeretnek sportruhákat hordani, amihez komoly arckifejezés dukál...

Forrás: Providr.com