8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Egy svájci férfi otthagyta nagy presztízsű állását, mindenét eladta és Afrikába költözött, hogy sérült állatokat mentsen

A 26 éves svájci Dean Schneider bebizonyítja, hogy nem kellenek extra körülmények, vagy sok pénz ahhoz, hogy beteljesítsd az álmodat. Az egyetlen dolog, amire szükséged van, az a bátorság.

Több mint egy évvel ezelőtt elég bátorságot gyűjtött ahhoz, hogy feladja pénzügyi tervezői munkáját Svájcban, mindent eladjon, amilye volt, elutazzon Dél-Afrikába, és létrehozza a Hakuna Mipaka klubot, hogy egy 300 hektáros birtokon fogságban született oroszlánokat gondozzon.

Van egy különálló terület is, más vadon élő állatok számára, ahol zebrák, kuduk, impalák, hiénák, sőt páviánok is szabadon élnek.

A klub neve: Hakuna Mipaka - egy szuahéli kifejezés, amely annyit jelent: korlátok nélkül.

Dean Schneider annak szenteli az életét, hogy vadon élő állatokat védelmezzen és emberekkel megszerettessen, mert azt mondja, hogy „csak azt védjük, amit szeretünk”. Úgy véli, hogy tiszteletben kell tartanunk őket, a természetüket és a viselkedésüket.

Az állatvilág gyermekkora óta lenyűgözte, ezért az állatokról szóló dokumentumfilmek és a különböző állatvédelmi szervezetek mindig is életének részét képezték.

Megtanulta megérteni a vadon élő állatokat, és mindig igyekszik különleges kapcsolatot kiépíteni mindegyikükkel.

Az Instagramon Schneider oktatja az embereket, megmutatva a vadvilág szépségét és csodálatos teremtményeit.

Közösségi médiasztárnak is nevezhetjük, hisz 567 ezer követője van az Instagramon, akik kedvelik, vagy pozitívan kommentelik dél-afrikai kalandjait.

Az a küldetésem, hogy minél több embert érjek el, és neveljem őket az állatvilág vadjainak szépségére. Hiszek a tudás, a szenvedély és a vizuális történetek erejében, annak érdekében, hogy megváltozzon az emberek gondolkodása a vadállatok megmentésével kapcsolatban”- magyarázza Schneider, a Hakuna Mipaka honlapján folytatott missziója keretében.

Forrás: artFido

Szennyezünk
Zöldülünk
Szennyezünk
Zöldülünk
Szennyezünk
Zöldülünk
Szennyezünk
Zöldülünk
További anyagok