28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Fényképek Freddie Mercuryról és egyetlen igaz szerelméről, Mary Austinról

„Az én egyetlen barátom Mary, senki más nem kell” mondta egyszer Freddie Mercury Mary Austinról, életének szerelméről. A Queen legendás énekesének a kapcsolatai mindig a média rivaldafényébe kerültek, ahogy ezt az óriási sikert arató Bohém rapszódia filmben is láthatjuk, de talán a legkevésbé így volt ez annak az egynek az esetében, aki tényleg fontos volt neki.

1969-ben Mary 19 éves volt, amikor megismerteFreddie-t, valódi nevén Farrokh Bulsarát. Egy nagyon trendi butik PR-munkatársa volt London Kensington városrészében, ott figyelt fel a „vad tekintetű zeneművészre”. Egy 2013-as Daily Mail interjúban így emlékezett vissza: „Egyáltalán nem olyan volt, mint a többiek. Nagyon magabiztos volt – amilyen én soha nem voltam. Összenőttünk. Tetszett nekem, és innen folytattuk.”

Együtt jártak, és a köztük kialakult kötelék Freddie egész életében megmaradt. Amikor Freddie belenyugodott, hogy homoszexuális, a testi kapcsolatuk véget ért, de a barátságuk tovább szilárdult. „A szerelmünknek könnyek között lett vége, de szoros kötelék nőtt ki belőle, amit senki sem vehet el tőlünk, mert elérhetetlen. A szeretőim mind azt kérdezik, miért nem léphetnek Mary helyébe, de az nem lehetséges” mondta Freddie.

Mary később férjhez ment és két gyereket szült. Freddie támasza volt, amikor az megadta magát a HIV vírusnak, Freddie pedig ráhagyta a vagyonának nagy részét. „Ha a dolgok másként alakulnak, te lettél volna a feleségem, és akkor úgyis a tiéd lett volna mindez” írta a végrendeletében.

Freddie halála után nem alakult jól a helyzet Mary számára, betegségek gyötörték, az örökség miatti irigység és gyűlölet terhe is stresszként nehezedett rá. „Azt hiszem, a Queen tagjai sosem békéltek meg ezzel. Nem is értem. Nekem az a természetes, hogy sem nem féltékenykedem, sem nem irigykedem másra” mondta Mary egy interjúban.

Szerintem fel se fogták, milyen nagylelkű volt velük Freddie az utolsó éveiben. Nem ismerték fel, nem értékelték, amit Freddie rájuk hagyott. Az utolsó négy albuma bevételének negyedrészét az együttesre hagyta, pedig nem kellett volna feltétlenül megtennie. Még csak nem is hallok róluk. Freddie halála után csak úgy elkószáltak.”

Maryt még mindig emlékeztetik dolgok Freddie-re és a vele töltött időre. „Elérzékenyülök, ha meghallok egy bizonyos dalt. Együtt éltük meg azt a húszegynéhány évet. Ugyanabban a házban. Lélekben együtt.”

Ahogy Freddie AIDS-e súlyosbodott, Mary-vel régi fellépések videóit nézegették, és emlékeztek. „Egy alkalommal odafordult hozzám, és szomorúan azt mondta: - Ezt elgondolni, hogy milyen jóképű is voltam… - Ki kellett mennem a szobából” mesélte Mary.

Annyira felkavart. Nem volt szabad elérzékenyülnünk, amikor vele voltunk, és az nehéz volt. Tudtam, hogy ha ott maradok, sírni fogok, mert arra a pillanatra nem voltam felkészülve. Aztán visszamentem és leültem, mintha mi sem történt volna.”

Elmondhatjuk, hogy ennek a két lelki társnak az együtt töltött idejük alatt bőven kijutott mind a jóból, mind a rosszból. Most, hogy a Bohém rapszódia visszahozta a rivaldafénybe Mercury életpályáját és örökségét, megosztottuk veletek Mary és Freddie néhány boldog pillanatának képeit. Mert végső soron mindenkinek kell valaki, aki szereti.

Akinek tetszett a Bohém rapszódia, és úgy gondolja, Rami Malek jó volt Freddie Mercury szerepében, az talán még szívesebben végignézte a fenti képeket.

Forrás: boredpanda.com

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok