14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson
filter.hu filter.hu

New York City makettjét újrahasznosított számítógép-részekből készítette el egy teenager

A zimbabwe-i Zayd Menk három hónapig dolgozott a manhattani Midtown 165x180cm-es makettjén. A 17 éves diák iskolai projektként építette a műalkotást, rengeteg kisebb-nagyobb elektronikai kacat felhasználásával: 11 processzor, 27 alaplap, 10 CRT-hez való alaplap, 15 akkumulátor, 2 óra, 4 karóra, 3 merevlemez, 3 grafikus kártya, 4 hangkártya, 7 tápegység és 13 floppy olvasó került a makettbe, 263 meleg ragasztó stifttel rögzítve. Menk „reciklálásizmusnak” hívja az elektronika újrahasznosításának ezt a módszerét, amivel - sok-sok számítgatás, internetes kutatás segítségével – műremeket alkotott.

Egy 17 éves zimbabwei diák, Zayd Menk több mint három hónapon keresztül építette Manhattan makettjét újrahasznosított számítógép-részekből.

Menk a Pinterest, a Reddit és hasonló oldalak böngészésével kezdte a kutatást. Az épületek magasságát a Google Térkép és a Wikipédia segítségével határozta meg. Azt mondta a designboom online építészet-dizájn lapnak, hogy a 366m magas Bank of America torony megépítése volt különleges kihívás számára. - Emlékszem, 2 napig építettem, próbáltam rájönni, hogy csináljam, annyi sarka, szöge van – mondta.

Felírat: New York City, a manhattani Midtown 0,0635 : 100 arányú makettje

Felhasznált anyagok: 3 merevlemez, 27 alaplap, 10 CRT-monitorhoz való alaplap, 7 tápegység, 12 Nokia mobiltelefon E-sorozat, 18 RAM modul, 15 akkumulátor, 11 processzor, 2 telefon, 3 grafikus kártya, 2 óra, 4 hangkártya, 4 karóra, 13 floppy olvasó, 263 meleg ragasztó stift stb.

A makett összes felhőkarcolója, még az Empire State Building is 4 Micro LED-del világít.

Menk - érthető módon – azt mondta: kicsit pihenne a következő projekt előtt. „E pillanatban úgy érzem, egy újabb ilyesmit nem szívesen csinálnék, de tervezem, hogy a jövőben fogok” mondta a designboom lapnak.

Alább megnézhetjük egy videón, hogyan dolgozott Menk, a hihetetlen műremekről pedig az instagramon vannak további fotók.

Videó a rendkívüli, innovatív makett építéséről:

Forrás: artfido.com

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok