10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Ismerkedj meg a rolettával

Nem, ez nem egy női név, bár épp oly kecses és rafinált, sokszínű, mint egy hölgy.

roletta egy árnyékoló szerkezet, mely bár az egyik legrégebben használt eszköze az árnyékolásnak, manapság talán a leginkább variálható színben, anyagban, hogy szobádban nyáron hűvös, a hajnali nap felkelésével sötét, a tűző nyári napban pedig kellemesen szórt fény legyen.

Rengeteg variációja létezik, mindegy hol, milyen lakásban élsz, milyen irodában, intézményben szeretnéd használni, mindenhová megtalálod a megfelelőt. Keresd az Euroline csapatát, segítenek kiválasztani a megfelelő rolettát a számodra.

Hová lehet rolettát szerelni?

Gyakorlatilag bárhová, ahol szeretnél a fényviszonyokon változtatni. Néhány példa a teljesség igénye nélkül. Ha nem szereted a hold, az utcai lámpák, az autók futó fényének játékát éjjel a szobádban, remek választás egy sűrű szövésű, sötét roletta.

Mindenki várja a nyarat, amikor végre a nap sugarai meghozzák az ember őszi-téli homállyal eltakart jókedvét, de nem feltétlen öröm, amikor már a szobádban sem hűsölhetsz egyet a júliusi forróságban. Erre megint okos megoldás a roletta, hiszen létezik olyan változata, ami a napsugarakat megszűri, de a levegő áramlását átengedi, így kellemes időt biztosít a melegben is.

Újabb lehetőség a rolettának bizonyítani, ha olyan szerencsés vagy, hogy ablakos a fürdőszobád. Fantasztikus érzés úgy tusolni, fürdeni, hogy a nyári melegben a nyitott ablakon ki-be jár a levegő. Igen ám, de az már nem annyira vidám, ha be is látnak rajta. Válassz a fürdőszobádba is színben illő rolettát, és élvezd ki itt is az előnyeit.

Milyen stílusú lehet egy ilyen árnyékoló?

Manapság olyan sokféle anyag áll a rendelkezésedre, hogy bármilyen stílusú is legyen az otthonod, vagy bármely rolettával is kívánod árnyékolni a helyet, van rá megoldás. Ha mégsem neked való a roletta, még mindig szóba jöhet a reluxa is, mint alternatíva.

Lehetsz ultramodern vagy extravagáns, de ha a retró stílust szereted, akkor is megoldható, hogy a roletta beleilleszthető legyen az adott környezetbe. A roletták funkciójukat tekintve lehetnek fényzáróak, fényáteresztőek vagy fényvisszaverőek. Az, hogy melyiket választod, a te igényeid döntik el.

Hogyan működnek?

  • Általánosságban elmondható, hogy háromféle lehetőség kínálkozik számodra. Az egyik a rugós megoldás, ahol a nevéből is látható, egy rugós szerkezet tekeri fel az anyagot. Neked kell lehúzni, illetve feszesen tartva engedni, hogy feltekeredjen, ha már nem akarod használni.
  • A másik a gyöngyláncos megoldás, ez a legegyszerűbb, de ugyanolyan jó, mint az előző.
  • A harmadik lehetőség, amikor elektromos szerkezet végzi el a munkát, neked csak gombnyomással kell irányítani.

Ha pedig nem csak rolettát keresel, hanem otthonod is szeretnéd átalakítani, vagy pont építkezel, az Euroline ebben is segítségedre lehet. Egyéb nyílászárókat, árnyékolókat is találsz náluk, kérj tőlük árajánlatot, elérhetőségeiken pedig segítenek minden kérdésedre választ találni.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok