27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
24°
Szerda
25°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Ne ítélj, hogy ne ítéltess, avagy mi is pontosan az airsoft?

Ez a játék japán eredetű. Leginkább a sport-hobbi kifejezés illik rá, hiszen játék, de egyben sport is, a természetben, terepen játszák. Az airsoft fegyverek hasonlítanak az igaziakhoz, első látásra megtévesztőek, de csupán egy 6mm-es műanyag golyót lőnek ki.

A BB-k (ball bearing) nem veszélyesek, ennek ellenére a játékosok megfelelő ruházatban és plusz védőfelszereléssel ellátva élveznek teljes biztonságot. A Katonadolog webáruház kínálatában találsz fegyvereket, a játékhoz szükséges ruházatot és az ehhez kapcsolódó felszereléseket is.

Végtelen variációk egy témára

Ez a játék végtelen lehetőségeket kínál. Akkor is, ha a barátokkal, haverokkal páran tudtok spontán játszani, és akkor is, ha előre megszervezett területfoglalós, komoly tematikával rendelkező, valódi hadi elemeket is felvonultató játékot folytattok. Sokféle játékmód létezik, leginkább az időnk és a pénztárcánk szabhat határt a lehetőségeknek.

Nagyon fontos!

Az airsoft egy taktikai játék, hobbi, sport. Önfegyelemre, megbízhatóságra nevel. Alázatos viselkedésre tanít a játékostársak és a játék tekintetében is. Az airsoft-ot művelő emberek a társadalom minden rétegéből érkeznek. Hölgyek, urak, irodisták, fizikai munkát végzők. Nem számít a kor, a fiatal felnőttektől a nyugdíjas korú emberekig minden réteg és korosztály képviselteti magát.

Ezek az emberek fegyelmezettek, szeretik a természetet, a mozgást. Szeretnek társadalmi életet élni, nevetni, szeretik a rendet, fegyelmet. Vannak, akik stresszes munkát végeznek, szeretnének aktívan kikapcsolódni, mozogni, de vannak akik keresik a kihívást, az újat. Nem restellnek olyan területre tévedni, ami esetleg eddig idegen volt. Kíváncsiak, becsületesek. Mert ez a játék ezen alapul. Itt nem lehet kapkodni, veszekedni, hazudozni, egymást kölcsönösen tisztelni kell.

A játék nagyon fontos része a becsületesség. Az apró golyók, melyeket a játékosok kilőnek, koppannak ugyan a ruhán, de nem mindig érezhető a becsapódás, különösen hűvösebb időben, vagy télen, amikor mindenki jól be van öltözve. Ha valaki nem játszik becsületesen és nem jelzi, hogy találat érte, az egész játék feleslegessé válhat. Az tény, hogy az ilyen játékost előbb utóbb ki is veti a közösség, mert ez nem nyerésről vagy vesztésről szól csupán.

Milyen airsoft fegyvert válasszunk?

Jó döntés lehet a Walther Dao P99 elektromos airsoft pisztoly. Műanyag kialakítású szánhátrasiklásos, fegyver. Tűzváltója a “sátorvas” alatt az elsütőbillentyű előtt található. Csak egy markolatbiztosítóval rendelkezik. 0,5 J alatti erővel bír. 16 BB-s a tárkapacitása, ezt manuálisan lehet betölteni. Külön tárkioldóval nem rendelkezik. Akkumulátor helyett elemmel lehet üzemeltetni. Kezdők számára, akik az elsődleges fegyverük mellé szeretnének egy olcsó, másodlagos alternatívát jó választás.