7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Épületfotózás

Jancsó Gergely, épület és enteriőr területekre specializálódott fotós, 15 éves kora óta foglalkozik fényképezéssel. Bár sokáig csak hobbiként volt jelen az életében a fotózás, hamar eldöntötte, hogy ez az, amivel felnőttként foglalkozni szeretne, a szenvedélye és a hivatása egyaránt.

Azóta ez az álom beteljesült, Gregimages néven Gergely nem csak az ország, de a világ legszebb helyein dolgozik, ügyfelei között pedig világhírű szállodaláncokat találunk. Összefoglalónkban megmutatjuk, miből áll a tehetséges építészeti- és enteriőr fotós portfóliója.

Szállodák

Jancsó Gergely portfóliójának meghatározó részét szállodákról készült felvételek teszik ki. Sikeres és elismert fotósként rengeteg helyen volt szerencséje dolgozni, így készíthetett képeket többek közt Bangkokban és Tokióban, de számos más egzotikus helyen járt még a tengeren innen és túl. Hazánkban olyan szállodaláncok megrendelésein dolgozott, mint például a világhírű Intercontinental vagy a Zara Hotels.

Kiemelten fontos számára, hogy amellett, hogy fotói profik és valósághűek legyenek, a brand marketing céljainak megfelelő üzenetek is megjelenjenek rajtuk. Annak érdekében, hogy az oldal látogatói is megfigyelhessék, mennyi munkája lehet egy-egy fotóval az alkotónak, a portfólióban előtte-utána menüpontot is találunk.

Építészet

A művész, aki saját bevallása szerint szenvedéllyel szereti a munkáját, egyik fő profilja az épületfotózás. Ebbe a kategóriába többféle izgalmas munka tartozik, Gergely rendszeresen készít képeket tervezőknek, építészeknek, de kivitelezőknek is. Több olyan projekten is dolgozott már, ahol egy ház teljes felépítésének elejétől a végéig való dokumentálása volt a cél, de lakásfelújítások alkalmával is végzett már hasonló munkát.

Építészeti témájú fotóival olyan beállításokat igyekszik létrehozni, amelyek konkrét üzeneteket tudnak közölni a befogadóval, vizuális formában. Ez amiatt is kiemelten fontos számára, mert megrendelői gyakran bízzák meg reklám vagy referencia célra készülő anyagok fényképezésével.

Virtuális túrák

Bár a weboldalon található összes téma és fénykép kifejezetten figyelemfelkeltő, közülük is az egyik legizgalmasabbak az úgynevezett virtuális túrák. Ebben a kategóriában 360°-osinteraktív panorámákat találunk. Ezek a bizonyos virtuális séták vagy túrák nem olyan rég váltak nagyon népszerűvé és elterjedté az apartmanok, szállodák és szinte bármilyen különleges épület belső terének 100 százalékosan valósághű bemutatására.

A Gregimages virtuális túrák segítségével a bemutatókat a számítógépen figyelő ember ugyanannyit lát az adott térből, mintha ő maga is ott állna, ahol a fotós állt egykor. Bebarangolhatunk akár teljes szállodákat anélkül, hogy felállnánk az íróasztalunk mellől. Ezek az átlagnál nagyobb felbontású fotók lehetővé teszik a nagyítást is, így semmilyen részletet nem vesztünk szem elől.

Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
További anyagok