14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson
filter.hu filter.hu

Fű és kasza, avagy mi is az a fűkasza?

Ez a gép az egyik leghasznosabb eszköz, mellyel az egészen kicsi kertet és a hegyoldalban fekvő bozótos elhanyagolt területet is gond nélkül rendbe lehet tenni. Számtalan változata létezik: a viszonylag kis teljesítményű, mellyel puha pázsitunk széleit vághatjuk, és erős, testvérei, melyek nagy területek gazos, fás szárú növényekkel benőtt részeit is képesek szó szerint letarolni.

Nyáron számos helyen láthatóak a munkások, akik fáradhatatlanul nyűvik ezeket a hasznos eszközöket árokparton, lakótelepek nagy parkjaiban, külterületek parlagfűvel benőtt részein. Sajnos ezek a gépek sem kivételek Murphy törvénye alól, miszerint ami elromolhat, az el is romlik. De aggodalomra semmi ok, mert az Agrooroszi Kertigép Alkatrészek Webáruháza számos alkatrészt kínál elsősorban Stihl, Husqvarna és AL-KO gépekhez.

A STIHL és a Husqvarna

A két vezető gyártó, akik fej-fej mellett küzdenek a felhasználók elégedettségéért, a kiváló minőségnek és a rendkívül hatékony szerviz hálózatuknak is köszönhetik hírnevüket. 160 országban vannak jelen, és például a fűkasza tekintetében piacvezetőként könyvelhetik el magukat. Gépeik korszerűek, rendkívül megbízhatóak és környezetkímélőek, mely tulajdonság egyre fontosabb szerepet kap globálisan légszennyezett világunkban. Élen járnak a fejlesztésben

Az Agrooroszi kínálatában megtalálja még a Stihl fűkasza alkatrészeket és a Husqvarna fűkasza alkatrészeinek számos darabját. Ez a márka Svéd gyártóhoz fűződik, akinek fontos a könnyű kezelhetőség, üzembiztos működés. Széles választékkal biztosítják, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő eszközt kertje gondozásához.

Az AL-KO

Az AL-KO KOBER GROUP Stájerország területén, Németországban 1931 óta készíti gépeit egy családi irányítású vállalat sokéves tapasztalatával. A német minőség mellett fontos szempont, hogy a gépek kényelmesen használhatóak legyenek, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy munkát mekkora energiabefektetéssel tudunk elvégezni.

A német precizitás mindig az alacsony meghibásodási százalék záloga volt. Több mint 40 országban vannak jelen, ezzel globális játékosnak számítanak a piacon. Ha mégis elromlana valami vagy idővel csökkenne a gép teljesítménye, számtalan fűkasza alkatrész közül választhatunk az említett webáruházban.

Mit kell tenni, ha nem indul a fűkasza?

Ez nyilván attól is függ, mennyire vagyunk műszaki beállítottságúak. Ha képesek vagyunk alap problémákat megjavítani, egy gyújtógyertyát kicserélni, akkor ezt mi magunk is megtehetjük.

Természetesen a legelső dolog, amit érdemes ellenőrizni, hogy van-e megfelelő mennyiségű üzemanyag a működtetéshez. A cég webáruházában ez esetben is találunk megfelelő alkatrészt a javításhoz. Ám ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképpen vegyük igénybe szakszerviz segítségét.

Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
További anyagok