18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

A The Enquier állítólag azzal fenyegetőzött, hogy meztelen képeket jelentet meg Jeff Bezosról - de Bezos visszavágott

- Ha az én pozíciómban nem sikerül ellenállni az ilyen fajta zsarolásnak, mások hogy tudnának?

Itt most nem arról szól a történet, hogy David Pecker és a National Enquirer című pletykalap megpróbálták Jeff Bezost, az Amazon tulajdonosát megszégyeníteni intim szelfijei miatt. Bár sok, hatalommal bíró ember minden tőle telhetőt elkövetne, hogy meztelen fotóit távol tartsa a médiától, Bezos más taktikát választott: maga posztolt egy olyan blogbejegyzést, amely nemcsak elismeri a képek létezését, hanem közzéteszi a Pecker és a co.-val folytatott e-mail levelezésének teljes szövegét is.

Bezos-nak, a Medium blog honlapon közzétett posztja szerint a történet a következő: Pecker, akit sokan a Trump-adminisztráció szövetségesének tekintenek, nyilvánosságra hozott egy sorozatot az Amazon főnöke és intim partnere, Lauren Sanchez közötti szöveges üzenetekből. Válaszul Bezos egy nyomozócsoportot bérelt fel Gavin de Beckerrel az élen, annak érdekében, hogy megpróbálja kideríteni, hogyan kerülhettek telefonüzenetei az Enquirerhez. Arra gyanakodott, hogy bizonyos politikai motiváció húzódhat a mögött, hogy magánéletének részleteit nyilvánosságra akarják hozni.

A Washington Post tulajdonlása bonyolultabbá teszi a dolgokat számomra” - írja Bezos. „Elkerülhetetlen, hogy egyes hatalommal bíró emberek, akik a Washington Post híreibe bekerülnek, tévesen arra a következtetésre jutnak, hogy az ellenségük vagyok. Trump elnök egyike ezeknek az embereknek, amint ez tweetjeiből kiderül. Továbbá, bizonyos körökben kétségtelenül népszerűtlen a Post mélyreható és megalkuvás mentes cikke a lap rovatvezetőjének, Jamal Khashoggi-nak a gyilkosságáról.

Bezos elmondása szerint Pecker dühös lett a magánnyomozók szimatolása miatt, és azzal válaszolt Bezoséknak, hogy a közzétett üzeneteken kívül fényképek is vannak a birtokában.

Bezos elmondása szerint az Enquirer anyavállalatától, az AMI-tól, Dylan Howard, a De Becker irodájába küldött üzenetében a fotókat a következőképpen ismertette:

Az „övön aluli szelfi” mellett – ami angolul egyszerűen csak „d*ck pic” néven is ismeretes – az Enquirer további kilenc képet kapott kézhez. Ezek között a következők találhatók:

  • Mr. Bezos arc-szelfije egy üzleti megbeszélésnek tűnő környezetben
  • Ms. Sanchez válasza – egy fotó, amin egy szivart szív, némileg orális szexuális aktusra utaló felhangokkal
  • Mr. Bezos ing nélkül, a telefonját a bal kezében tartva (miközben eljegyzési gyűrűje a kezén van.) Félig erektált férfiassága szűk nadrágjának sliccét láthatóan feszíti
  • Mr. Bezos teljes testét ábrázoló szelfi, melyen a fotó alanya csak egy szoros fekete boxeralsót visel, telefonja bal kezében – eljegyzési gyűrűje láthatóan a kezén van
  • Egy teljesen felöltözött Mr. Bezos-t mutató szelfi
  • Egy teljes és alig felöltözött test-fotó, rövidnadrágban
  • Egy meztelen szelfi egy fürdőszobában, eljegyzési gyűrűben. Mr. Bezos csak egy fehér törölközőt visel, elsődleges nemi jellegű testtájékának felső része látható
  • Ms. Sanchez egy erősen kivágott vörös ruhában, mely látni engedi dekoltázsát és bepillantást enged alsóbb testtájaira is
  • Ms. Sanchez egy kétrészes vörös bikiniben és arannyal átszőtt ruhában, mely látni engedi dekoltázsát.

Bezos nem tagadja a képek létezését. Ügyvédei azt válaszolták, hogy az AMI nem tehetné közzé a fotókat, mert ez szerzői jogsértésnek minősülne, és nincs is „hírértéke”. Az AMI nyilvánvalóan az utóbbit vitatta.

Bezos szerint az AMI azt akarta, hogy fejeződjön be a nyomozás, és adjanak ki egy nyilatkozatot, miszerint Bezosnak és de Beckernek „nincs tudomása és alapja azt sugallni, hogy az AMI újságcikke politikailag motivált, vagy politikai erők által befolyásolt volt.„

Bizonyos, hogy valódi újságírók sosem javasolnak olyasmit, mint amit nekem ajánlottak: Nem fogok kompromittáló információkat írni önről, ha… megteszi nekem. És ha … nem teszi meg gyorsan, a kompromittáló információkat megjelentetem” - írja Bezos.

Ahelyett, hogy a szokásos bulvárlap játékba belement volna, Bezos, úgy tűnik, drámai fordulatra szánta el magát.

Bármilyen zavarba ejtő helyzetbe hozta volna személyemet az AMI, az másodlagos, mert egy sokkal fontosabb kérdésről van szó” írja Bezos. „Ha az én pozíciómban nem sikerül ellenállni az ilyen fajta zsarolásnak, mások hogy tudnának? (Megjegyzem, hogy számosan vették fel a kapcsolatot a nyomozó stábunkkal, beszámolva az AMI-val kapcsolatos hasonló tapasztalataikról, és arról, hogyan kellett kapitulálniuk, mert éppenséggel az életük forgott kockán.)”

Bezos, a Post, Pecker – és esetleg a Fehér Ház közötti kapcsolatok kibogozása időbe telhet. Rövidtávon azonban elmondhatjuk, hogy ha Bezos blogbejegyzése igaznak bizonyul, az csapást mérhet a bulvárlapok erejére.

Természetesen az internet jól szórakozik mindezen…

Forrás: Los Angeles Magazine

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok