8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Emberek, akik hasonmásukat egy múzeumban kiállított festményen fedezték fel

Vannak emberek, akik úgy vélik, hogy mindenkinek van egy ikertestvére. És talán igazuk is van. Ha bizonyítékra van szükséged, csak látogass el egy szépművészeti vagy történeti múzeumba! Híres múzeumok gyűjteményeiben emberek a világ minden táján rátalálnak saját arcképükre és a művészi hasonmásukkal fényképet készítenek. Ezek a képek gyakran furcsák; mintha ezek az emberek maguk is a festőnek vagy a szobrásznak ültek volna modellt.

Múzeumi hasonmások a régi korokban is léteztek. Általában reneszánszkori festményeken és pop-art műveken vannak jelen, de Musée de la civilisation (A civilizáció múzeuma) Quebec városában (Kanada) még tovább megy. A My 2000-Year Double (Az én 2000 éves hasonmásom) című projektjük ma élő emberek fényképét egy ősi görög-római vagy egyiptomi szoborral párosította. Egy arcfelismerő szoftver segítségével 60 művészi alkotás ikertestvérének megtalálására került sor. Az eredményeket 2018 októberében hozták nyilvánosságra.

Addig is nézd meg azokat, akik már megtalálták a hasonmásukat. Ha legközelebb éppen valamilyen új kultúrát fedezel fel, keresd a tökéletes hasonmásodat!

Az ikredet bárhol megtalálhatod, akár egy reneszánsz festményen is.

Miközben a műalkotásokat nézegették, ezek a hétköznapi emberek rátaláltak a múzeumi hasonmásukra.

 

Legközelebb, ha múzeumba látogatsz, figyelj, hátha megleled az ikertestvéredet!

Még Weird Al zenésznek is van hasonmása!

Forrás: mymodernmet.com

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok