31 °C, Budapest
31 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Orgazmus fizikai ingerlés nélkül? Lehetséges!

Kinek kell partner, ha itt van az agyunk...

„Dőlj hátra, és gondolj a hazára” - adták állítólag ezt a jó tanácsot a brit anyák nászéjszaka előtt álló lányaiknak a korabeli Angliában

Nos, úgy tűnik, lehet valami igazság elrejtve ebben a mondásban - mert tényleg vannak köztünk olyanok, akik pusztán gondolati úton el tudják magukat juttatni a teljes kielégülésig.

Mondjuk nem biztos, hogy pont Anglia az a gondolat, ami beindítja a csúcspontig vezető láncreakciót - de a területen folytatott tudományos kutatások azt mutatják, hogy a jelenség valóban elérhető, khm ... “kéz nélküli” üzemmódban is.

Gondolj csak bele!

Az 1990-es évek elején, a Rutgers Egyetem 10 olyan nőt gyűjtött egy kísérleti csoportba, akik azt állították magukról, hogy pusztán gondolati úton el tudnak jutni az orgazmusig. Kontrollált körülmények között (vérnyomás, pulzus, egyéb biometrikai adatok mérése) rögzítették főbb élettani funkcióik mintázatát, miközben a kísérleti alanyok mentális úton maxolták ki a magányos gyönyört. Ezeket a mintázatokat később összevetették az alanyok "hagyományos" úton elért orgazmusa során rögzített mintázatokkal, és azt találták, hogy a kettő nagyon nagy mértékben egybevágott. Ez azt bebizonyította, hogy a résztvevők nem csak tettették a fizikai érintés nélküli gyönyört - de hogy hogyan csinálták ezt, nos ebben a tekintetben nem vitte közelebb a tudósokat a megértéshez.

Amikor a résztvevőket megkérdezték, hogy mit képzeltek maguk elé a folyamat során, nagyon változatos válaszokat kaptak. A nők jelentős része azt mondta, hogy vagy erotikus gondolatokat idézett fel - vagy partnerét képzelte el, amint "édes semmiségeket" suttog a fülébe. Érdekes módon több hölgy teljességgel szexmentes válaszokat adott - egyikük például saját magát képzelte el, amint a tengerparton sétál, egyedül a naplementében.

Woody Allen híres mondása, miszerint

"...az agyam a második kedvenc szervem"

lehet, hogy átértelmeződik, hiszen a kutatócsoport jelenleg már komplett agy-szkennelési eljárásokkal vizsgálja a gondolat-indukálta orgazmus jelenségét. Bebizonyosodni látszik az, hogy a tudatos agykontroll jelentős szerepet játszik ennek a képességnek a kialakulásában. Ez egy "biofeedback-eljárás" elnevezésű módszerrel tanulható - és a kísérlet résztvevői valahogy ezt saját maguktól alakították ki.

A kutatás vezetője egyelőre nem tudja pontosan megmondani, pontosan hogyan történik ez a folyamat. Abban viszont már biztosan nyilatkozik, hogy a résztvevők közül eddig még senki sem juttatta el magát a kielégülésig Angliára gondolva.

Ki tudja? Hátha egyszer valakinek sikerül! :)

Forrás: I Fucking Love Science

Olvass tovább - még több érdekesség intimitásról!
Tanácsok/ Kutatások
Történetek, képek
Tanácsok/ Kutatások
Történetek, képek
Tanácsok/ Kutatások
Történetek, képek
Tanácsok/ Kutatások
Történetek, képek
További anyagok