6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

A Lacoste lecseréli krokodil logóját, hogy felhívja a figyelmet 10 veszélyeztetett állatra

A francia Lacoste divatmárka szövetkezett az IUCN SOS-val (Save Our Species), egy természetvédelmi jótékonysági szervezettel - limitált szériás kollekció piacra dobásáról.

A tavalyi Párizsi divathéten bemutatott pólókra a zöld krokodil logó helyett veszélyeztetett állatfajok logói kerültek. A tíz állat a következő: a kondorkeselyű, a vietnami antilop, a szumátrai tigris, a földi leguán, a kaliforniai disznódelfin, a burmai teknős, az északi maki, a jávai rinocérosz, a gibbon és a kakapo.

„A világ veszélyeztetett állatai érdekében a krokodil elhagyja ősei helyét” - mondja a Lacoste, amely a 85 évvel ezelőtti debütálása óta még soha nem cserélte le a zöld krokodilját.

A világszerte ismert logó a márka alapítója, René Lacoste iránti tiszteletből lett a krokodil, akit így neveztek a teniszpályán annak alapján, ahogy ellenfeleivel viselkedett. A limitált szériás kollekció logói ugyanazzal a zöld színnel és hímzéssel készültek, mint a krokodil.

A 10 féle póló korlátozott számban készült, és mennyisége megfelel a vadon élő állatfajta még élő populációjának. Például mindössze 350 pólót készítettek a szumátrai tigris logójával, amelyek fennmaradását főleg az orvvadászat és az erdőirtás veszélyezteti. A legkisebb tétel - mindössze 30 darab - a kaliforniai disznódelfin logóját viseli, mely állat a túlhalászás miatt az egyik legveszélyeztetettebb emlős. A többi nyolc logó a kondorkeselyűt, a vietnami antilopot, a földi leguánát, a burmai teknőst, az északi makit, a jávai rinocéroszt, a gibbont és a kakapót ábrázolja.

Minden Save Our Species pólót 185 dollárért értékesítettek. Az összesen 1775 darabból álló kollekció már elfogyott, és az eladás bevételét az IUCN természetvédelmi céljaira fordították.

Ha valaki ezután is szeretne hozzájárulni a nemes célokhoz, a Save Our Species weboldalán ezt megteheti.

Azért, hogy felhívja a figyelmet a veszélyeztetett állatokra, a Lacoste sport márka ikonikus krokodil emblémáját lecserélte sajnálatos módon kihalófélben lévő 10 állatfajtára.

A Save Our Species nevezetű, limitált szériás kollekcióban lévő klasszikus fehér pólók egy hároméves partnerséget jelentenek a Lacoste és az IUCN között.

A 10 fajta logós pólókat korlátozott számban állították elő, azaz számuk megfelel a vadon élő fajok fennmaradó populációjának.

Forrás: artFido

Ha érdekel a környezetvédelem, akkor kicsit görgess le és további érdekes cikkeket találhatsz.
Szennyezünk
Zöldülünk
Szennyezünk
Zöldülünk
Szennyezünk
Zöldülünk
Szennyezünk
Zöldülünk
További anyagok