7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Akiket sohasem lehet megfésülni

Ismered a "Kifésülhetetlen haj szindrómát"? Az egész világon 100 hasonló esetről tudunk...

A szőke bóbiták Taylor McGowan fején 5 hónapos korában jelentek meg. Az idő haladtával a világosszőke hajfürtök kétoldalt kifelé fordultak, fékezhetetlenül.

Az egész világon kb 100 „kifésülhetetlen haj szindróma” esetről tudnak

Végül, szembesülve az interneten hasonló „frizurájú” emberek képeivel, Taylor szülei, Cara és Tom rájöttek, hogy a lányuk a nagyon ritka „fésülhetetlen haj” szindrómában szenved.

És ez így igaz: jelenleg az egész világon kb 100 ilyen, latinul pili trianguli et canaliculi-nak nevezett esetről tudnak.

A chicagoi család segítséget kért a Bonni Egyetem professzorától, Regina Betz-től, a fésülhetetlen haj szindróma vezető kutatójától. Az Egyetem Humángenetikai Intézetének kutatói megállapították, hogy ezt az állapotot 3 gén – a PADI3, a TGM3 és a TCHH - egyikének a mutációja idézi elő, Taylor szüleinek genetikai vizsgálata pedig kimutatta, hogy mindketten a PADI3 gén mutációját hordozzák, és adták tovább azt a kislányuknak. 

AKIKET NEM LEHET MEGFÉSÜLNI

Cara és Tom próbálgatták lesimítani Taylor haját, de később feladták a különböző termékekkel való próbálkozást, és hagyták, hogy úgy nőjön a lányuk haja, ahogy akar.

„Minden lehető módszert kipróbáltunk, talán 15-félét” mondta a korábban mentális egészség-megőrzési tanácsadóként dolgozó Cara. „Nem igazán szereti, ha kontyba tűzöm vagy befonom a haját. Úgy döntöttünk, hogy hagyjuk, hadd nőjön szabadon a haja, ahogy ő akarja.”

Cara elárulta, hogy Halloween-re Albert Einsteinnek öltöztették a kislányt, hogy még inkább elfogadja egyedi, különleges fejdíszét. „Sokan kérdezik, hogy a kislány a konnektorba dugta-e az ujját, vagy mi csináltunk-e valamit a hajával. Én meg az felelem: Nem, így született” – meséli Cara. Kiborítónak érzi az ilyenfajta molesztálást; inkább a másság elfogadását szeretné elérni.

„Én imádom Taylor haját. A személyes véleményem az, hogy gyönyörű és jól illik az ő társaságkedvelő és szabad személyiségéhez.”  

Cara létrehozta a BabyEinstein2.0 Facebook oldalt, hogy az emberek követhessék Taylor fejlődését és többet tudjanak meg a ritka rendellenességről.

„A férjemnek és nekem is egyenes szálú barna hajunk van. A legvadabb álmainkban sem fordult elő ilyesmi. De azt akarjuk, hogy tudja: ő szép, tökéletes, és minden ember egyedi. Azt akarjuk, hogy elfogadja a haját, és olyannak szeresse magát, amilyen” fejezte be Cara.

Van olyan család is, ahol ikrek rendelkeznek ezzel a ritka tulajdonsággal - az ő esetük azonban nem olyan jól dokumentált, mint Tayloré. Egy fotóval rendelkezünk azért róluk is...

Forrás: https://t.co/TNCgeS8bb5, https://www.independent.co.uk/

További frizurákkal kapcsolatos hírekért görgess lejjebb!
Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
További anyagok