6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Ki a gyermek valódi anyja? Válaszod rengeteget megmutat a személyiségedről...

Nehéz megítélni és leírni a személyiségünk bizonyos jellemzőit, és gyakran mások külső véleményével nem értesz egyet. Ezért olyan népszerűek a személyiségtesztek. Amit teszünk, annak indokoltnak kell lennie. Minden döntésünknek van oka, még akkor is, ha mások nem így látják.

A személyiség igen sokféle lehet; részben ezért is nehéz megítélni. Ha személyiségek ütköznek, konfliktusok keletkeznek. Ezek lehetnek verbálisak vagy fizikaiak, sok esetben megoldhatatlanok. A személyiségteszt pszichológiai alapon mutat meg olyan tulajdonságokat, amelyeket esetleg nem is vettünk volna észre.

Az alábbi specifikus személyiségteszt két kategóriára osztja a résztvevőket, egyedi tulajdonságaik szerint.

Nézzük meg az alábbi képet. A közepén egy gyerek van, mindkét oldalán egy-egy asszony. Találd ki, melyik a gyerek anyja!

Ha úgy véled, hogy a bal oldali nő:

A kutatások azt mutatják, hogy a legtöbben a bal oldali nőt választják, mert idősebbnek és érettebbnek látják. Az emberek azt hiszik, hogy az anyának mindig idősebbnek kell látszania. Sajnos nem a bal oldali asszony az anya, de aki őt választja, az sokat árul el a személyiségéről. Elsősorban a kreativitását. Figyel a részletekre, pl. arra, hogy az asszonynak kontya van. Nagyobb léptékben gondolkodik. Az is sejthető, törekszik arra, hogy a dolgok mindig az ő akaratának megfelelően alakuljanak, és jobban szereti a kreatív szabadságot a struktúránál.

Kreativitása révén valószínűleg szeret zenélni, festegetni, sőt rajzolni is. Feldobják ezek a tevékenységek, amelyek révén kifejezésre juttathatja a kreativitását. Az is nagyon valószínű, hogy könnyen létesít kapcsolatokat. Aki ennyire kreatív, az bizalommal beszél erről bárkivel.

Mindig a figyelem középpontjába kerül, nem azért, mintha vágyna erre, hanem mert bámulják őt és figyelnek arra, amit mond. Ugyanakkor az egyedüllétet is nagyon élvezi. Ilyenkor van alkalma gondolkodni az életéről.

Nagyon jó tanácsadó. Megfogadja a saját magának adott tanácsot is, és továbbadja a barátainak. Empatikus azok iránt, akiknek súlyos gondjaik vannak, mindig meghallgatja őket, és megpróbál segíteni. Részben ezért is van olyan sok barátja. Azon az érzelmi szinten kapcsolódik másokhoz, ahol közelebb tudnak kerülni hozzá.

Ha a jobb oldali nőt választod:

Igazad van, ő a gyerek anyja. A kutatások alátámasztják, hogy amikor a gyermek játszik vagy bármi mást csinál, időnként az anyja felé néz, ha az a közelben van. Az ő egyetértését, megerősítését kívánja.

Aki a jobb oldali asszonyt választja, az odafigyel a részletekre. Ez azt jelenti, hogy - többek között pl. az érvelésért és a logikáért felelős - bal agyféltekéje folyamatosan működik. Aki ilyen, az ritkán hagyja, hogy az érzelmei uralkodjanak felette. Az agyával gondolkodik, nem a szívével. A döntéseiben a tények vezetik, nem az intuíciói. Ritkán nyílik meg mások előtt, jobban szereti maga intézni a személyes dolgait.

Forrás: providr.com

Ha szeretnéd jobban megismerni magad, abban segítségedre lehet "Ki vagyok én" témánk, melyben kifejezetten ilyen jellegű cikkeket gyűjtünk össze számodra. Itt lentebb meg is találod beágyazva, válogass kedvedre! Sőt, azt is megnézheted, mások milyen cikkeket olvastak, ehhez használd a filtert/csúszkát.
Külső tényezők
Jellemzők
Külső tényezők
Jellemzők
Külső tényezők
Jellemzők
Külső tényezők
Jellemzők
További anyagok