7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Két tucat vallási vezető csodagombát fogyaszt

A Johns Hopkins Egyetem papokat, rabbikat és buddhista szerzeteseket toborzott, hogy teszteljék egy pszichedelikus szer hatását a vallási spirituális élményekre.

A Baltimore-i John Hopkins Egyetem kutatói különböző hitvilágú vallásos vezetőket toboroztak egy kísérlethez, amelyben a kísérleti alanyok a pszilocibint, a pszichedelikus gomba hatóanyagát fogyasztják el.

Annak ellenére, hogy számos vallási szervezet helyteleníti ilyen anyagok használatát, a csapatnak sikerült katolikus, ortodox és presbiteriánus papokat, egy zen buddhista szerzetest és több rabbit meggyőzni, hogy vegyenek részt a kísérletben. A csapatnak még meg kell győznie egy muszlim imámot vagy hindu papot is.

A kísérlet célja annak megvizsgálása, hogy az ilyen anyagok használata megnöveli –e a vallási vezetők bizalmát saját képességeikben

Dr. William Richards, a Johns Hopkins Egyetem pszichológusa azt mondta: "A pszilocibinnel ezek a mély, misztikus élmények meglehetősen gyakoriak. Mint kívülállónak, úgy tűnt, hogy érdekesek, sőt értékesek lehetnek a papok számára. "

Orvosi és pszichológiai szűrés után a résztvevők két adag pszilocibint kaptak két külön alkalommal, egyhónapos szünettel. A szer bevételekor helyszínként egy nappaliban, a vallási vezetők 2 segítő társaságában egy kanapén feküdtek. Közben szemtakarót viseltek, és fejhallgatóval vallási zenét hallgattak.

"Az utasításuk az volt, hogy adják át magukat és szerezzenek élményeket" - mondta Richards, egy londoni kongresszuson ez év júliusában. "Eddig mindenki hihetetlennek értékeli a tapasztalatokat. Eddig senki sem volt összezavarodva, és senki sem sajnálja, vagy bánta meg, hogy részt vett a kísérletben."

Nem ez az első alkalom, amikor a vallási vezetők pszichedelikumokat és / vagy olyan  anyagokat használnak, amelyek módosult tudatállapotot hoznak létre. 1962-ben, 1987-ben és 2002-ben már készültek hasonló tanulmányok.

azok az idők már ELMÚLTAK, amikor pszichedelikumokat használtak a beavatáskor és rituálék részeként

Vannak elméletek, mely szerint Jézus használta a kannabiszt szent kenőolajként, az ókori egyiptomiak használták a kék vízililiomot (és más növényeket) módosult tudatállapot előidézésére, és az ősi hindu Védák egy soma nevű növényt használtak, amelyről azt gyanították, hogy az istenek által használt hallucinogén szer.

A tudomány és a spirituális élményt kiváltó  anyagoknak az összefonódása érdekes fejlemény, és mi folyamatosan frissítjük az információkat, ahogy többet megtudunk róla!

Forrás: https://truththeory.com

További meghökkentő hírekért - csak görgess lejjebb!
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok