12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
12°
Péntek
2019.10.22. kedd, Elõd
filter.hu filter.hu

Ki gondolná, hogy ezek a hétköznapi tárgyak valójában édességek? Egy cukrász optikai illúziói becsapják a szemet

Első pillantásra úgy tűnik, mintha Ben Churchill Instagram és Facebook oldala mindenféle, fogyasztásra nem alkalmas tárgyról, valamint sós ételekről készült fotókkal lenne tele.

Ez nem piszkos mosogató szivacs, hanem ehető torta

Első pillantásra úgy tűnik, mintha Ben Churchill Instagram és Facebook oldala mindenféle, fogyasztásra nem alkalmas tárgyról, valamint sós ételekről készült fotókkal lenne tele.

De a mesterszakács, aki három évvel ezelőtt kitanulta a cukrászatot, valójában az édességek szakértője. A magát  étel illuzionistának nevező  Churchill csodás süteményeket alakít át piszkos mosogató szivaccsá, friss parfét penészes naranccsá, és panna cottát hamutartóvá - miközben alkotásai továbbra is finomak, annak ellenére, ahogy kinéznek.

Nemrégiben beszélgettünk Churchillel, hogy többet megtudjunk a kinézetüket meghazudtoló desszertjeiről. Nézd meg közelebbről ezeket az eszméletlenül illúziókeltő képeket.

Churchill hétköznapi tárgyaknak tűnő desszerteket készít

Illúziói becsapják a szemet 

Az egyik legismertebb alkotása a piszkos mosogató szivacsnak álcázott olívaolajos piskóta.  Churchill a piskóta tetejét mentás morzsával díszítette, amelytől az a szivacs dörzsis felére hasonlít. A szappanhabot habosított, édes tejjel imitálta. A piszkos vizet és a mosogató folyadékot karamella mártással és sült alma pürével utánozta.

Sok alkotása szándékosan ehetetlennek néz ki

 Churchill gondoskodik arról, hogy művei valójában finomak legyee

Ha beleharapnál ebbe a penészes narancsba, rájönnél, hogy friss narancs parfé, amely fehér és zöld, ízetlen habporral van megszórva.

Bár több mint egy évtizede képzett szakács, az édességekről Churchill önképzéssel szerzett ismereteket.

Ez a hamutartó valójában füstölt lapsang zselatinnal készült vanília pannacotta, mely fekete habporral és ezüst csokimorzsával van borítva. A cigaretta csikkek is csokiból készültek.

A séf elmesélte az INSIDER-nek, hogy 2015-ben kezdte elsajátítani az alapvető cukrász technikákat. Egy napon elhatározta, hogy kipróbálja, el tud-e készíteni egy csokoládé burkot olyanra, mintha citrom lenne. Amint elmondta, ez keltette fel az élelmiszer-illúzió iránti érdeklődését.

Édes kísérletei egyértelműen sikeresek. Az elmúlt három évben Churchill több mint 100.000 követőt szerzett a Facebookon és az Instagramon.

Minden illúzió létrehozásakor a séf először elképzeli, hogy milyen lesz a végeredmény.

Ez a Millennium Falcon modell sós karamellával töltött csokoládé burokból van, és csokoládéból készült talajon van elhelyezve.

Churchill előszőr egy tárgyat vesz górcső alá, és kitalálja, hogy mit készítsen belőle.

Elmondta INSIDER-nek, hogy vannak ötletek, amelyek véletlenszerűen merülnek fel, míg mások "több héten alatt érlelődnek", mint a hamutartó süti, amelyen hat hónapig dolgozott.

Ezután kidolgozza az édességek íz profilját.

Csokoládé mousse-szal töltött "virágcserép", csoki "faágakkal" és egy "narancs", frissen facsart narancslével töltve. 

Minden illúzióhoz Churchill olyan alapízeket társít, amelyek illenek a tárgyhoz, amelyet utánoz. Például amikor a "Fallout 4" számítógépes játék ihlette ételt készítette, a séf olyan ízekkel párosította, amelyek "radioaktív" hatást keltenek, mint a savanyú limonádé és a robbanócukor.

Churchill étkeinek egy része részletekben készül egy napon át.

 A "juharfa" csokoládé brownie-ból és juharszirupból készült. 

A szakács leghíresebb receptjei a "Food Illusions vol.1" című szakácskönyvében láthatók, amely 2017 novemberében jelent meg.

A séf azt mondta INSIDER-nek, hogy reméli, a nem hagyományos desszertjei gondolkodásra késztetik az embereket.

Kókuszdió pannacotta, melynek közepe mangó és kukoricapehely homokkal van borítva.

"Végső soron azt akarom, hogy az emberek szabadon és bizalommal tegyék, amihez kedvük van" - mondta. "Imádom a közösségi médiában a kommenteket, akár jók, akár rosszak. Végső soron arra szeretném inspirálni az embereket, hogy szegjék meg a szabályokat."

Néhány desszertje könnyen összetéveszthető sós ételekkel

Ezt minek nézed?

Ez a véres szív valójában egy ganache-sal töltött sütemény, mellette kandírozott eper és kókuszdió.

Vannak alkotásai, amelyek elég egyszerűnek tűnnek.

Talán kétszer is meggondolod, mielőtt beleharapsz.

Ezek a nyers chili paprikák valójában csokoládés és chilis sütemények.

Ez a Stilton sajt-tál valójában egy vaníliás sajttorta menta erezettel.

Az illúzió elképesztően meggyőző.

Egy újabb példa arra, hogy egy édesség úgy tud kinézni, mint egy sós étel.

Ez a tükörtojás nem az, aminek látszik

 Még egy édesség, amely sós ételnek néz ki.

A tojás kókuszos pannacotta, melynek "sárgája" mangó zselatin, a két pirítós pedig citromos piskótatorta megpirítva.

Ez a desszert úgy néz ki mint egy erdő talaja.

 Az erdőben található gombával ellentétben ez biztosan ehető.

A tálban csokoládé ganache és kakukkfű, a talaj is csokiból van, a gomba pedig habcsókból.

Ez nyers cékla valójában egy csokis és céklás brownie csokoládé mousse-szal töltve

Cékla, csoki talajon

Ha több Ben Churchill alkotást szeretnél látni, nézd meg a honlapját, és kövesd az Instagrammon és a Facebookon! 

Forrás: thisisinsider.com

Étel
Ital
Étel
Ital
Étel
Ital
Étel
Ital
További anyagok