20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

Utolsó fényképek a tragédia előtt

Ezek a képek nem mindennapi események előtti pillanatokat dokumentálnak

Szörnyű balesetekről mindenki látott már képeket, ám a tragédia előtti fotókban van valami különösen baljós és kísérteties: a mosolygó családok, expedícióra induló felfedezők, merész mutatványokra készülő kaszkadőrök többnyire kedvesek, szerények, ami még nyugtalanítóbbá teszi, ami bekövetkezett.

Shakespeare szerint ugyan "Sorsának ember néha mestere" (Julius Caesar – Vörösmarty Mihály fordítása), az alábbi fotók szerint ez még sincs mindig így...

Gilles Leclerc és Marianne Labanane szelfije a Bataclan színházban az Eagles of Death Metal koncert előtt. Nem sokkal ezután négy fegyveres kezdett lövöldözni: Gillest eltalálták, Marianne túlélte a támadást
Robert Lansdberg fotós a Mount St. Helens kitörésekor kapta le a kiemelkedő hamutömeget, ami a kattintás után megölte őt. A testével védte meg a filmet

A Challenger űrhajó legénysége felszállásra indul. Az űrhajó 73 perccel az indítás után megsemmisült, mind a heten meghaltak
Mayinga N’Seka nővér 1976-ban az ebola járvány kitörésekor. Az önfeláldozó asszony maga is elkapta a betegséget, és nem sokkal később belehalt.
Az omaghi merénylet előtt: a vörös autó bombát rejtett, 29 ember meghalt, 220-an megsebesültek. Az autó mellett álló férfi és a gyerek túlélte, a fotós nem.
A 14 éves Keith Sapsford egy Syney-ből Japánba induló repülőgép kerekében bújt el.  John Gilspin amatőr fotós az új fényképezőgépét próbálgatva véletlenül megörökítette Keith Sapsford 60m-es, halálos ugrását.
A Columbine iskolai mészárláskor William „Dave” Sanders 100-nál is több diákot vitt ki az étteremből. Nem sokkal később két lövés érte a mellkasán - nem élte túl.
1972. október 13: az utolsó felvétel az uruguay-i 571-es légijáratról, mielőtt lezuhant volna az Andokban. A tragédiának a 45 utas közül 27 túlélője volt, akik később kénytelenek voltak a halottak húsából enni, mert csak 72 nap múlva találták meg őket. Akkor már csak 16-an éltek.
Dave Hally utolsó fényképe a feleségéről és 4 éves kislányukról, mielőtt az álomvakációjukra indultak volna az MH17-es járat fedélzetén. A gépet AZ OROSZOK lelőtték Ukrajna fölött, mindenki elpusztult
Taiwan: egy autós kamera rögzítette az utolsó pillanatot a Transasia 235-ös járatáról a Keelung folyóba való becsapódás előtt. Az 58 utasból csak 15 túlélőt sikerült kimenteni.
A profi kaszkadőr Robert Overcracker egy jetski-n a Niagarán 1995-ben. A mutatvánnyal a hajléktalanokra kívánta felhívni a figyelmet. A fotó abban a pillanatban készült, amikor az ejtőernyője cserbenhagyta a kaszkadőrt, és a halálba küldte (a képre kattintva egy video is elérhető a balesetről.)

Forrás: https://www.boredpanda.com/

További hihetetlen történetekért csak görgess lejjebb!
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok