9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Melyek a legnépszerűbb „magyar” torrent oldalak?

Hiába nő a népszerűsége a legális streaming oldalaknak, amilyen a Netflix is, még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek az inkább illegálisnak nevezhető torrent oldalak a filmkedvelők körében. Melyek a legnépszerűbb torrent oldalak a magyar netezők körében? Mennyi tagjuk van? Hogy lehet bekerülni?

Hazánkban az illegális filmletöltés még mindig virágzik, holott a tengerentúlon egyre jobban elterjedőben vannak a legális, úgynevezett stream oldalak, mint a Netflix, az Amazon, vagy az HBO ilyen típusú szolgáltatása. Ezen oldalak online kínálatában helyet kap különféle műfajok szerinti több száz alkotás. Régi klasszikusokból, saját gyártású filmekből és sorozatokból válogathatunk kiváló minőségben. A dolog hátulütője, ami miatt nálunk még nem annyira népszerűek az, hogy a legtöbb stream oldal angol nyelven gyártja és terjeszti a tartalmat és jellemzően valamekkora havidíj ellenében szolgáltat. Ez egy óriási fekete pont a magyar közönség számára, így továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek a torrent oldalak.

Érdekes, bár nem meglepő, hogy náluk is fontos szempont a megbízhatóság. Érvényes ez a letöltési lehetőségre – stabilitás -, a letölthető filmekre (egyéb tartalmakra), no és a frissességre. Vagyis pont azt várják el a userek itt is, mint a legális, például híroldalak esetében… Fontos, hogy mennyire megbízható a feltöltő, minél több ilyen van, annál komolyabb értékkel bír az oldal számára.

Pedig az internetszolgáltatók is igyekeznek büntetni, gátolni ezt a tevékenységet, inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel. Persze erre is javasolnak megoldást, pl. VPN kapcsolaton keresztüli letöltést/feltöltést.

A legnépszerűbb a magyar letöltők körében az nCore. Meghívó és regisztráció köteles oldal, ahová nehéz bekerülni. A legtöbb premier film és sorozat torrent alapú letöltését teszi lehetővé. Naprakész, az új epizódok és premierek szinte azonnal felkerülnek.

A legtöbb torrent oldal, ugyanezen a mechanizmuson működik. Minden letöltött file után, visszatöltésre kötelezik a felhasználót. A kötelességet megszegők, emelt díjas SMS formájában, újra tagok lehetnek. A torrent oldalak egyéb negatívumai közé sorolhatóak még az állandó reklámok, az emelt díjas prémium csomagok (pl. a reklámmentességért cserébe), mások számára hozzáférhetetlen tartalommal. Végül, de nem utolsó sorban az így letöltött tartalmakkal együtt komoly gondokat okozhat, ha vírusokat, kártevőket, káros programokat is letöltünk a gépünkre. Nem részletezzük, ez mi mindennel járhat…

Teljesen megbízható adatokat ezekről az oldalakról nehéz szerezni, azonban a fellelhető információk alapján igyekeztünk felállítani egy sorrendet.

Íme a hazai letöltők top 10-es listája (ha van megbízható adatod, akkor küldd el részünkre és frissítjük a cikket!):

 

  1. nCore.cc

Felhasználók száma: 747 313 

Torrentek száma: 421 249

Regisztráció: Csak meghívóval

  1. Bigtorrent.eu

Felhasználók száma: 511 000

Torrentek száma: 33 395

Regisztráció: Csak meghívóval

  1. eStone.cc

Felhasználók száma: 247 781

Torrentek száma: 157 003

SMS -el lehet regisztrálni

  1. Ztracker.org

Felhasználók száma: 213 309

Torrentek száma: 100 195

Regisztráció: Csak meghívóval

  1. Microbit.eu

Felhasználók száma: 117 842

Torrentek száma: 62 625

SMS -el lehet regisztrálni

  1. DiabloTorrent.net

Felhasználók száma: 107 756

Torrentek száma: 183 519

SMS -el lehet regisztrálni

  1. BitHUmen.be

Felhasználók száma: 100 838

Torrentek száma: 63 536

Csak meghívóval lehet regisztrálni

  1. Bithorlo.info

Felhasználók száma: 72 152

Torrentek száma: 44 765

Csak meghívóval lehet regisztrálni

  1. TorrentMasters.net

Felhasználók száma: 67 197

Torrentek száma: 20 874

Van szabad regisztráció és meghívásos is

  1. HUntorrent.eu

Felhasználók száma: 50 122

Torrentek száma: 43 803

Van szabad regisztráció és meghívásos is