23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Por és páramentes LED armatúrák

A pénztárcabarát LED-es megoldást szerelték fel a por és páramentes tulajdonsággal, így a hagyományos fénycsöves megoldásokat váltották fel ezek a hasznos rendszerek. Egyrészt a LED miatt, hiszen így áramfogyasztásuk csekély, szinte mindegyik „A” energiaosztályba sorolható.

A por és páramentes tulajdonságnak köszönhetően ezek az innovatív megoldások IP44 vagy IP65 védettséggel rendelkeznek. Ez a nemzetközi védettségi szint azt mutatja, hogy biztonságosan használhatóak vizes, nedves környezetben és mechanikailag nem védett helyeken egyaránt. Ezért tökéletes, biztonságos választás a konyhánk és a fürdőszobánk teljes területére is.

Megjelenésük, kialakításuk

Ezek az új armatúrák végre kaptak egy színvonalas külsőt is, így már otthonunkat díszíteni is fogják nem csak megvilágítani. Megjelenésében több lakberendezési stílussal is könnyen összeegyeztethető. A minimál, a skandináv, az ipari és a loft stílusba egyaránt beleférnek. Nagyobb fényerősségűt választva pedig az irodák, üzletek, ipari területek megvilágítására is gazdaságosan üzemeltethető.

A hagyományos fénycsöves megoldásokhoz hasonlóan ezek is több méretben, különböző hosszúságokban és egy- vagy többsoros kivitelben is elérhetőek. A LED technológia jóvoltából a megfelelő fénycső kiválasztásával még fényerősséget is választhatunk. Maguk a búrák színben eltérőek lehetnek, de általában a világos árnyalatok dominálnak, mivel ezeket a lámpákat elsősorban erősebb világítási célra tervezték, ezért nem cél sötétíteni a fényüket. Ezért legtöbbször a fehér, a tört fehér, és az opál színárnyalatokban gyártják őket.

Felhasználásuk

Tehát ezeket a lámpa megoldásokat kültéren és beltéren egyaránt használhatjuk azok védettségi szintje miatt. Azonban elsősorban fedett helyeken működnek jól, illetve kialakításuk, felszerelhetőségük is ehhez igazodik.

Főleg azért is, mert a hagyományos izzó stílustól elrugaszkodva megjelentek a fénycsőre emlékeztető, vagy éppen formabontó stílusú kialakítások is. A megjelenésük miatt minden kétséget kizáróan beltérre készültek.

Fő előnyeiket a fürdő és a konyha megvilágításánál használhatjuk ki. A konyhában praktikus mennyezeti világítás lehet, csak tűzhely közelébe nem javasolt a szerelése, mert a kifröccsenő víztől ugyan védett, de az olajat és zsírt már nem szereti. Ezzel ellentétben a fürdőszoba bármely részében jó választás lehet egy ilyen darab. Például a Vadumi Eglo 97081 tükörmegvilágító rendelkezik por és páramentes védelemmel is. Stílusos kialakításának köszönhetően ez a tükörmegvilágító bárhol jól fog mutatni.

A lámpák rögzítése általában nagyon egyszerű. A lámpatesteken található inox felületű kapcsokkal vagy néhány csavarral egyszerűen megoldható. Felületüket tekintve erős műanyag burkolat védi a lámpatesteket a sérülésektől. Falra, mennyezetre és konzolra is szerelhetőek.

Az Alkonylámpa webáruházában számtalan típusból választhatják ki a látogatók a számukra megfelelő lámpát, az ügyfélszolgálat pedig segít, amennyiben bárki elakadna a típus kiválasztása vagy a vásárlási folyamat során.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok