8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Speciális ergonomikus székek

Mit csináljunk, ha unjuk a hagyományos széken való ülést és az azt követő derékfájást? Számos lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy tegyünk az egészségünkért. Lássuk, melyek ezek.

Egy gömbölyű ülőfelület merőben eltér a megszokottól, ezért érdemes minimum felváltva használni az alábbi székeket a hagyományosakkal, már, ha nem szeretnénk az összes széket lecserélni egy gerinckímélőbb ergonomikus székcsaládra.

Az egyik méltán népszerű darab a Sitness Half Ball labdaszék. A szék ülőfelülete speciális, MESH hálóval van borítva, ami kedvünk szerint levehető és felhelyezhető, valamint ennek köszönhetően nem csúszhatunk le róla.  Amiért mindenki nagy kedvencévé válik, az számos jó tulajdonságának köszönhető, amik a következők:

  • Megelőzi a derékfájást azzal, hogy aktív ülést biztosít számunk, vagyis engedi szabadon mozogni a testünket, így kímélve a gerincet.
  • Nem lehet feldőlni vele, mert hiába dőlhetünk minden irányba, de az 5 ágú csillagtalap tökéletesen tart.
  • Magassága tetszés szerint állítható, így minden asztalhoz ideális.
  • Az ülőfelület keménységét mi határozzuk meg, ha a puhább a kényelmes, akkor azt állítjuk be, ha a keményebben ülünk jobban, akkor azt. Teljes mértékbe testre szabható.
  • Az aktív ülésnek hála minden rajta töltött idő egy edzéssel ér fel, így az ülés kikapcsolódás lesz és főleg, nem fog fájni a derekunk.

Egy másik ilyen sokoldalú lehetőség a kényelmesebb ülésre a Sitness 5 labdaszék. A klasszikus labdák veszélyesek és kényelmetlenek: akárhogyan ülünk rajtuk, ki akarnak gurulni alólunk, könnyű átesni rajtuk és sosem maradnak ott, ahova leraktuk őket. Mindez azonban nem igaz a Sitness 5-re, mivel stabil lábakkal rendelkezik. Az 5 ágú lábának hála nem fog se alólunk, se az asztal alól kigurulni, így a lehetséges esések is ki vannak zárva. Az aktív ülés ennél a széknél is tehermentesíti a gerincünket, így sokkal kényelmesebben és üdébben ülhetünk, szemben a hagyományos székek ülőlapjaival. 3 év garancia jár mindegyik Sitness termékre.

Végül pedig a Sitness 27-ről ejtenénk pár szót, amit leginkább olyan helyre ajánlunk, ahol magas a felület, amin dolgozni kell. Ilyenek lehetnek a recepciók, pultok, sőt bárszéknek sem egy utolsó választás. Maximális mérete 75 centiméter. Ülés közben követi a mozgásunkat és hagyja, hogy szabadon, dinamikusan ülhessünk, a legnagyobb kényelemben. Arról nem is beszélve, hogy ennek köszönhetően a munka pihentető, egészen olyan, mintha közben edzésen lennénk, hiszen az egész testet megdolgoztatja. Teherbírása kellően nagy, maximálisan 110 kilogrammig terhelhető. Az ülőfelület szövete variálható, így könnyedén a saját stílusunkra igazíthatjuk. Maximális igénybevételi időnek 8 órát javaslunk.

Nehéz eldönteni, hogy melyik szék lenne a legideálisabb számunkra? Az Irodabutik munkatársai mindenben segítenek, érdemes egyeztetni felük telefonon vagy emailben a döntés megkönnyítése érdekében vagy ellátogatni budapesti bemutatótermükbe, ahol ki is próbálhatjuk a székeket.