5 °C, Budapest
5 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Egy alkalmazás megmutatja, hogyan fogsz kinézni 20 év múlva

A 2019-es Consumer Electronics Show (CES) kiállításon bemutattak egy terméket, amely lehetővé teszi, hogy a jövőbe nézzünk. A 2020-as elnökválasztás eredményét sajnos nem fogja tudni megjósolni, sőt a Brexit hosszútávú társadalmi-gazdasági hatását sem, de pillantást enged a jövődbe, leginkább abba, hogyan fogsz kinézni 20 év múlva.

Remélhetőleg az eredmény nem lesz olyan sokkoló, mint ez

Rajtad múlik, hogy mit kezdesz majd ezzel az új „ajándékkal”.

Az Olay új alkalmazása egy mesterséges intelligencia kristálygömb, amely elemzi a bőröd állapotát, hogy megjósolja, hogy hogyan fog öregedni az arcod  az elkövetkező évtizedekben. Úgy működik, hogy megállapítja a bőr elszíneződésének vagy a bőrhibáknak a helyét, és összehasonlítja az adatokat egy több mint 1000 képből álló adatbankkal. Ennek alapján meghatározza, hogy a korodnak és az etnikai hovatartozásodnak megfelelően várhatóan hogyan fogsz öregedni  az elkövetkező 20 évben.

A „Future You Simulation” (A jövő szimulációja) nevű  alkalmazás Kínában már fut, az USA-ban még ebben az évben piacra dobják.

A BŐRÖD ÖREGEDÉSE EGY FOTÓN  Próbáld ki most! + Legjobb terület + Javítandó terület   A bőr kora: 34 év

Ahogy öregszünk, a bőrünkön foltok és ráncok képződnek, az ajkak elvékonyodnak, és az arcunk kerekebbé válik. Olay bőr tanácsadó

Ahhoz, hogy megtudd, hogyan fogsz kinézni 2039-ben - feltéve, hogy addig nem pusztítjuk el a bolygónkat,  vagy nem semmisítjük meg magunkat  nukleáris fegyverekkel - egyszerűen tölts fel egy szelfit és írd be az életkorodat valamint az etnikai hovatartozásodat. És kész!

Az alkalmazás az úgynevezett „bőr életkort” adja meg (itt kipróbálhatod egy kicsit). Ez azt jelenti, hogy ha a bőröd életkora 28 év, akkor az arcod rugalmassága és tónusa hasonlít egy átlagos 28 évesére – attól függetlenül hogy valójában 35, vagy 21 éves vagy-e.

Ezután lehetőséged van arra, hogy megtudd, hogy néztél  ki 20 évvel ezelőtt, és milyen leszel 20 év múlva úgy, hogy a gombot a képernyő alja felé csúsztatod. De figyelmeztetünk: lehet, hogy nem leszel felkészülve arra, hogy lásd, mit tartogat számodra  a jövő.

Van még egy funkció, amely lehetővé teszi, hogy megnézd, milyen leszel 20 év múlva  napvédő rendszeres használatával, és a nélkül.

A szkeptikusok talán úgy gondolják, hogy ez egy trükk, amely arra akar rávenni, hogy vedd meg az Olay szépségápolási termékeit, - és bizonyos mértékig ez igaz is. Az alkalmazásnak az a célja, hogy hasznos tanácsokat adjon arra vonatkozóan, hogyan lassíthatod az öregedést, és hogyan tarthatod a bőrödet ragyogó és egészséges állapotban, ameddig csak lehet. Valóban, ez együtt járhat egy-két Olay-termék megvásárlásával is.

Forrás: IFL SCIENCE

Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
További anyagok