7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Lenyűgöző vízalatti képek, melyeket egy fotós készített a tenger mélyére merülve

Az óceán mélysége régóta csábítja az embereket; a végtelen tengernek van valami megfoghatatlan, ősi vonzása. A szabadúszó fotós Enric Adrian Gener víz alatti fényképein megörökíti a végtelenség iránti elragadtatását. Fotói az óceán hatalmas erejét ábrázolják az emberi szépséghez és jelentéktelenséghez viszonyítva.

Az óceán egy teljesen más világ, melyet a fotós, aki  27MM néven is ismert, szeret felfedezni. Akár sekély, akár mély vízben búvárkodik, Gener átadja magát az élménynek,  hogy eggyé váljon  a tengerrel és e szenvedélyét különleges vízalatti fotóin jeleníti meg.  

A művész, aki a Baleár-szigeteken született, a tengerből meríti  inspirációját.

„Amikor ebben a hatalmas, folyékony közegben vagy, nem kapsz levegőt és nem érzed a gravitációt, mások a  fényviszonyok és a szabályok, az erő inspirál és egy másfajta gondolkodásra késztet.” – mondja.  Egy korábbi interjúban a fotós ezt mondta: „Nem számít, hogy 70 méterre vagy fél méterre van az ember a tenger felszínétől. Elképzelhetetlen, hogy búvármaszk nélkül menjek a strandra, ahogyan elképzelhetetlen, hogy egy hegyre menjen fel az ember, és otthon hagyja a szemét.”

A mélykék iránti vonzódását összegezve Gener gyakran idézi Verne Gyula: Nemo kapitány című regényét.

„A tenger a természet hatalmas medencéje. Földünk – úgymond - a tengerrel kezdődött, és ki tudja, hogy nem a tengerrel fog-e véget érni! Itt van a legnagyobb nyugalom. A tengert a zsarnokok nem igázhatják le. Felszínén továbbra is elkövethetnek  rosszindulatú cselekedeteket, harcolhatnak egymás ellen, felfalhatják egymást, szállíthatnak mindenféle  földi szörnyűséget. De a tenger felszíne alatt harminc lábbal véget ér az uralmuk, befolyásuk meggyengül, erejük megsemmisül.”

Enric Adrian Gener: HonlapFacebook | Flickr
[Design You Trust] által

Forrás: My Modern Met

Megható, elgondolkodtató, érdekes vagy épp humoros fotókat gyűjtünk egy helyre a "Fotós szemmel" témánkban. Beállíthatsz követést is rá itt, de bele is nézhetsz, ha kicsit legörgetsz.
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
További anyagok