8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

A világban feszülő ellentétek 13 photoshopolt fényképen

Ugur Gallen török fotoművész erős képein két-két, egymásnak ellentmondó fotót szerkesztett össze. Ezt mondta róla a Bored Panda portálnak: - Sziasztok, Ugur vagyok Törökországból. Úgy próbálok rámutatni az olyan, igazán fontos problémákra a világban - mint amilyen a szociális igazságtalanság, a háború -, hogy egymás mellé teszek és közös keretbe foglalok két fényképet. Ezzel akarom demonstrálni, hogy két külön világban élünk.

Egy kép gyakran többet ér ezer szónál. A válság megoldását sokféle bonyolult módon körül lehet írni, a műtárgy értéséhez azonban nem kell nyelv- és olvasástudás. A művészet minden nyelven tud. Nagyon régóta használjuk arra, hogy tudatosabbá tegyük a nézőt, és felhívjuk cselekvésre.

Azt kívánom, hogy az egész világ Musztafa Kemál Atatürk mondását kövesse: „Béke otthon, béke a világban” , ez lett a török külpolitika jelmondata – fejezte be Ugur.

Forrás: truththeory.com

Megható, elgondolkodtató, érdekes vagy épp humoros fotókat gyűjtünk egy helyre a "Fotós szemmel" témánkban. Beállíthatsz követést is rá itt, de bele is nézhetsz, ha kicsit legörgetsz.