6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

A hosszú élet titka: egy jó feleség

Hölgyek és Urak, érdemes figyelni az idős kanadai úrra! Ugyanis Esmond Allcock jól tudja, milyen igaz a mondás: boldog feleség = boldog élet. Nemrég ünnepelte a 108. születésnapját, és amikor megkérdezték: mi a hosszú életének a titka, így felelt: - Nem viselkedtem valami rendesen az elején, de aztán szert tettem egy igazán jó feleségre.

Esmond 72 év házasság után, 8 évvel ezelőtt vesztette el a feleségét, Helent. 67 rokona van, köztük 38 dédunokája és 11 ükunokája.

Kép: Vilmos herceg és Katalin hercegnő - forrás az eredeti cikk

Úgy tűnik, a kanadai úr fején találta a szöget!

Kutatások bizonyítják, hogy számtalan módon válik egészségünk javára a házasság. Aki házasságban él, az tovább élhet, kisebb valószínűséggel éri szélütés, szívroham, depresszió; hamarabb kiderül, ha rákos (és feltételezik, hogy hosszabb a túlélése is) és hajlamosabb a nagy kockázatú műtét túlélésére. Az pedig már magában is szuper, hogy a legjobb barátjával tölti az életét!

A házasságnak pszichológiai előnyei is vannak. Nemcsak fizikailag teljesítenek jobban a házasságban élő emberek, hanem – statisztikák szerint – a házasság a drogfüggőség kockázatát is csökkenti, emellett a házasok kevesebbet isznak és kevesebb gyógyszert szednek.

És – igen – létezik Esmond elméletét alátámasztó kutatás is: a házasságban élők egyértelműen tovább élnek!

Az USA-beli Brown Egyetem kutatója, Dr. Scott Haltzman szoros korrelációt mutatott ki a hosszabb élet és a házasság között. – Megérte a 65 évet a 45 éves házas nők 90%-a, az elváltaknak és hajadonoknak csak kicsit több mint 80%-a. A házasságban élő nők halálozási aránya 50%-kal alacsonyabb – mondta. A férfiak esetében még szembetűnőbb a különbség: a 48 éves házas férfiak 90%-a, míg a szingliknek csak 60-70%-a érte meg a 65 évet.

Légy tehát hálás a feleségednek – és esetleg lepd meg most valamivel!

Forrás: http://www.lifeandstylemag.com/

Ha érdekelnek az együttéléssel vagy párkereséssel kapcsolatos cikkek, akkor kövesd "Párkapcsolatosdi" témánkat, amit itt lentebb is megtalálsz!
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
További anyagok