23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Kiknek és miért praktikus a nagyméretű sarok ülőgarnitúra?

A nagyméretű sarok ülőgarnitúrát leginkább azok kedvelik, akik nagy családdal, vagy baráti körrel rendelkeznek, vagyis egy időben sok embernek kell ülőhelyet prezentálniuk. Nekik találták ki az átlagosnál nagyobb ülőgarnitúrákat.

Panelba célszerű vagy sem?

A panellakások többnyire egy hasonló méretben és elrendezésben készülnek, de családoktól függően számos átalakítást lehet eszközölni egy lakáson. Így még akár a sarok ülőgarnitúrák nagyobb változata is beférhet, attól függően, hogy rendelkezünk-e a hozzá megfelelő térrel.

Ha egy nagyobb nappalink van, amiben van egy minimum 240-es falfelület, akkor tökéletes sarokkanapé lehet számunkra a Nonstop Bútor puffos Requiem sarokülője, ami 235 centiméteres hosszával pont odavaló. A méretén kívül számos már előnnyel is rendelkezik, mint például, hogy amennyiben több személy számára van szükségünk fekvőfelületre, akkor ettől a sarokülőtől azt is megkapjuk. Nyitott állapotban a fekvőfelülete 231x155 centiméteres, ami 2 felnőtt vagy 3-4 gyermek számára is tökéletesen kényelmes fekhelyet biztosít. Mindez tovább fokozható, ha az ülőgarnitúrát ortopéd szivaccsal rendeljük, hiszen így már állandó alvásra is kényelmes. A sarokgarnitúra irányát minden esetben érdemes előre meghatározni, hogy ne érjen készületlenül a kérdés, valamint így elkerülhetjük az összeszereléskor bekövetkező fejvakarást, hogy „akkor ezt most mégis hogyan képzeltük el?”. Összeszerelése komoly fizikai megterhelést jelent, ezért ne fogjanak hozzá, lehetőleg bízzák szakemberekre.

Ha a fenti sarokülő mégis kicsinek bizonyulna, akkor érdemes elgondolkodni a hatalmas méretű Rió sarokülőn, aminek külső mérete U alakban 380 cm x 205 cm x 180 cm x 78 cm, ami, ha jobban átgondoljuk, egészen óriási. A méretén kívül mellette szól a maximális kényelem, amit nyújt. Ezen kívül pedig nagyon dekoratív is, így méltán dísze lehet bármelyik szobának. U alakban nem ágyazható, de ettől függetlenül nagyon kényelmes éjszakai pihenőhelyet biztosít számunkra. Szállítása, összeszerelése rendkívüli fizikai terheléssel jár, ezért, ha nincs segítsége az átvételkor, akkor mindenképp éljen a Nonstop Bútor házba szállítási szolgáltatásával. Ha pedig nem szeretne órákig ügyködni a darabok összerakásával, akkor érdemes összeszerelést is kérni.

Az ideális sarokkanapé kiválasztása előtt az egyik legfontosabb lépés, hogy mérjük le a leendő helyét. Minden esetben tudni kell, hogy befér-e a választott falhoz a kanapé, mert, ha nem, vagy kicsit kevesebb a helyünk, akkor már inkább tervezzük újra az elképzeléseket. Fontos tudni, hogy nem minden kanapé alkalmas arra, hogy térben, önállóan álljon, ezért vannak, amiket csak fal mellé lehet elhelyezni. Ugyanígy fontos kérdés az ülőalkalmatosság borítása is, hiszen a nappaliba a legpraktikusabb a textilbőr, mivel, ha valami baleset érné a garnitúrát, azt egy nedves ronggyal könnyedén letörölhetjük. Ugyanez nem mondható el a szövetről, de ha állandó alvási funkciókat is betölt, akkor érdemesebb a szövetet választani, mivel a textilbőr hideg az állandó alvásra.

Ha nem férne be egy ilyen óriási sarokülő a lakásába, érdemes a hagyományosabb méretű kanapék közül szemezgetni, ott is akadnak az átlagnál kicsit nagyobbak.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok