18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
16°
Holnapután
18°
Hétfő
22°
2024.04.12. péntek, Gyula
filter.hu filter.hu

Milliárdok plasztikára - de minek!?

A bolond milliárdosnő nagymacskának képzeli magát

Jocelyn Wildenstein 1940. augusztus 5-én született a svájci Lausanne-ban Jocelynnys Dayannys da Silva Bezerra Périsset néven.

Egy küszködő áruházi beszerző lánya volt, mást nemigen tudni a gyerekkoráról.

17 éves korában változott meg az élete, amikor Cyril Piguet filmproducerrel kezdett járni. Azt mondta a New York lapnak, hogy 2 év múlva együtt költöztek Párizsba.

„Lausanne nagyon unalmas, de Párizsban izgalmas, elbűvölő embereket ismertem meg.”

Sosem törekedett semmiféle karrierre, mert „máshoz volt tehetsége”. „A karrier nem érdekel. Nagyon jól értek a dekorációhoz. Valószínűleg különlegesen jól.”

Később 5 évig járt Sergio Gobbi producerrel, és hosszú időt töltött Afrikában, amelybe beleszeretett.

„Afrika maga a paradicsom. Olyan embereket lehet megismerni, akik másként tekintenek az életre. Imádják a kalandot.”

A nemzetközi elit előkelő társasági életét élte. Szeretett vadászni, így ismerkedett meg Adnan Khashoggi szaúdi fegyverkereskedővel, aki Afrikában mutatta be neki Alec Wildensteint, a későbbi férjét.

1977-ben ismerkedtek meg egy kenyai szafarin. Alec Wildenstein műgyűjtő és lóverseny-szakértő családból származott. „Már az első nap felmotoroztunk egy hegytetőre és ott csókolóztunk” – mesélte Jocelyn a Vanity Fair-nek. 

1978. április 30-án Las Vegas-be szöktek. Még egy esküvőt tartottak Lausanne-ban, ahol Alec apja, Daniel nem jelent meg. „Az apám ellenezte a házasságot. Ő utánanéz a dolgoknak, és figyelmeztetni akart” mondta Alec a Vanity Fair-nek. – Két gyermekük született, Diane és Alec Jr.

Jocelyn 1979-ben kezdett plasztikai műtéteket csináltatni. „Mindketten megcsináltattuk a szemhéjunkat” mondta. Több életrajzíró szerint azonban a sorozatban végzett műtétek a „macskaszerűbb” megjelenést célozták.

A Daily Mail szerint 2millió fontot költött a műtétekre, hogy jobban tetsszen a férjének, aki szerette a nagy macskákat. Egy hiúz volt a háziállata, mert „a hiúznak tökéletes a szeme”.

Alec Windenstein szerint „őrült volt. Mindig én voltam az utolsó, aki rájött. Azt hitte, úgy faraghatja az arcát, mint egy bútordarabot. A bőr nem így működik – de nem hallgatott rám.”

1997-ben Jocelyn rajtakapta a férjét a 21 éves orosz modellel, Yelena Jarikovával, amiből akkora veszekedés lett, hogy Alec állítólag fegyvert fogott Jocelynre, és egy napra börtönbe került. Még abban az évben elhagyta Jocelynt, és megindult a válás.

A válás ronda volt és két évig húzódott. Alec azt állította a Vanity Fair-nek, hogy hallott pletykákat Jocelynről: Párizsban egy időben kurtizán lett volna Madame Claude bordélyában.

 

A Vanity Fair szerint a válás során Alec és a gyerekei eltávolodtak egymástól, miután Alec kikapcsoltatta Jocelyn telefonját, megszüntette a hitelkártyáit, a havi 150ezer dolláros apanázsát egyharmadára csökkentette és kirúgta a könyvelőjét.

Jocelynnek rossz lett a sajtója, a külsejére koncentráltak, „macskanőnek” nevezték, ő pedig megbízta a PR-ja kezelésével Edward Rollins-t, a republikánusok kampánytanácsadóját.

A válásból 2,5 milliárd dollárral jött ki, és még 13 évig számíthatott évi 100 millió dollárra, azzal, hogy a pénzt plasztikai műtétre nem használhatja.

2001-ben Alec megörökölte az apja 20milliárd dollárra becsült üzleti birodalmának felét. Övé lett a világ egyik legnagyobb magángyűjteménye, könnyebb lett a tartásdíj finanszírozása. 2008-ban azonban Alec 67 éves korában meghalt.

A válás óta Wildenstein visszavonult

Részt vett viszont francia barátja, Lloyd Klein divatbemutatóin. A 2000-es évek eleje óta voltak együtt. A férfi Nicki Minaj-nak, Pinknek és más popzenei hírességeknek tervez ruhát.

2016. decemberben azonban egy hatalmas veszekedés után hirtelen vége szakadt a kapcsolatnak.

Először Wildensteint tartóztatták le, mert állítólag megkarmolta a férfi arcát és ollót vágott belé. Klein kijelentette, hogy a saját testi épsége érdekében kénytelen volt Wildensteint bezárni a gardróbba, amíg a rendőrség kiérkezik. Később a Daily Mail megszerzett egy videót, amin Jocelyn tálcával üti a férfit, míg az kéri, hogy nyugodjon le.

Pár nap múlva azonban Kleint tartóztatták le, merthogy – az addigra már kiengedett - Wildersteint megragadta és ellökte volna, amikor visszatért a nő lakásába, hogy összeszedje a holmiját. Klein szóvivője szerint Wildenstein vádjai légből kapottak.

A híradás idején Klein még nem tudta, megvádolják-e erőszakkal, lopással és károkozással, mert Wildenstein engedélye nélkül vitt el két mobiltelefont, egy svájci személyi igazolványt és egy hitelkártyát is.

Tavaly decemberben Wildenstein azt mondta Daphne Barak producernek, hogy „csődben” van, mert a volt férje családi vagyonkezelője nem küldi többé a tartásdíjat neki.

Azt mondta, utoljára 2015. márciusban kapott 111ezer dollárt. „Nem voltam felkészülve arra, hogy ez abbamarad.” E nélkül nem képes utazni, sőt élelmet sem tud venni magának – állítja.

Pár nappal a nevezetes, letartóztatáshoz vezető civakodás előtt Klein is ugyanezt mondta a Daily Mail-nek: „Jocelynnek segítségre van szüksége. Egy fillérje sincs. Az utóbbi másfél évben mindent én fizettem, de tovább nem megy. Én nem vagyok Wildenstein, nem vagyok olyan gazdag.”

A letartóztatás-vád ügyben további hírek nem voltak, Klein a barátaival ünnepelte az új évet, köztük Lauren Foster modellel, aki régóta jó ismerőse.

Forrás: http://www.businessinsider.com/https://www.facebook.com/

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok