25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
24°
Csütörtök
26°
2022.06.27. hétfõ, László
filter.hu filter.hu

Joyce Bryant legelőször vagányságból énekelt

Vagányságból felállt a színpadra, hogy énekeljen. Hamarosan ő volt az egyetlen, aki énekelt. A klub tulajdonosa felajánlott neki 25 dollárt, hogy a színpadon maradjon...

Tinédzser volt, unokatestvéreit látogatta meg Los Angelesben.  Elmentek egy helyi klubba, ahol rögtönzött éneklés kezdődött. Vagányságból felállt a színpadra, hogy énekeljen. Hamarosan ő volt az egyetlen, aki énekelt.

A klub tulajdonosa felajánlott neki 25 dollárt, hogy a színpadon maradjon. Szüksége volt a pénzre a visszaúthoz, és folytatta az éneklést.

Ez volt  Joyce Bryant legendás karrierjének kezdete. Ő lett az egyik legnépszerűbb éjszakai bár énekesnő, akit hangja és megjelenése tett híressé.

De felhasználta hírnevét arra is, hogy harcoljon a polgárjogokért, és ő volt az első afro-amerikai, aki szerte az Egyesült Államokban sok helyen fellépett.

A húszas évei végén belefáradt az éjszakai szórakozóhelyekbe, és felhagyott jövedelmező karrierjével.  De végül visszatért, ezúttal a saját szabályai szerint, mint komolyzenei énekes. Éppúgy, mint a korábbi zenei pályáján, itt is sikereket aratott.

Forrás: www.historicalsnaps.com

Ha érdekelnek a történelem egy-egy szeletét bemutató cikkek, akkor a lenti témánkban számtalan ilyet találhatsz.
Magyar
Nagyvilág
Magyar
Nagyvilág
Magyar
Nagyvilág
Magyar
Nagyvilág
További anyagok