8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

A  magas férjek és az alacsony feleségek házassága jobb?

Egy tanulmány összefüggést talált a férj magassága és a feleség boldogsága között

Egy 2017-es tanulmány közel 8000 indonéziai megkérdezett válaszai alapján összefüggést talált a férj magassága és a feleség boldogsága között. A felmérés azt mutatta, hogy minél nagyobb a magasságkülönbség a férj és a feleség között, annál boldogabb a feleség.

Ez a mutató az idő múltával változik - úgy néz ki, hogy ez a helyzet a házasság első 18 évében fennáll, majd jelentős csökkenést mutat.

A tanulmány kimutatta, hogy a magasság és a feleség boldogsága összefüggésben állnak egymással, de nem csak a centiméterek számítanak

A boldogságban más, kulcsfontosságú tényezők, mint például a jövedelem, az önbecsülés vagy a bizalom is szerepet játszottak.

A tanulmány szerint a magasabb emberek nagyobb jövedelemteremtő képességgel rendelkezhetnek, és ettől a házastársak is boldogabbak lesznek. A felmérés rámutatott arra, hogy a magasabb férfiak megbízhatóbbnak és ügyesebbnek tűnnek, és így előléptetéskor és fizetésemeléskor ők kerülne előtérbe.

De a tanulmány azt is kimutatta, hogy a férfiak ilyetén leleményessége csak kisebb szerepet játszott feleségek boldogságában. Másodsorban a tanulmány azt is kimutatta, hogy a magasabb férfiak vonzóbbnak tűnnek, mint az alacsonyabbak, és ezért ők elégedettebbek.

Az önbizalom és önbecsülés eredményezheti, hogy a magasabb  férfiak vonzóbbak.

Emellett az evolúciós fejlődés során  a nők hajlamosabbak voltak  a magasabb és erősebb férfiak előnyben részesítésére, mivel a nagyobb darab férfiak jobb vadászók-gyűjtögetők voltak a történelem előtti időkben.

Összefoglalva, a tanulmány kimutatta, hogy a magasabb házastársakkal rendelkező nők azért is érezhetik magukat boldogabbnak, mert úgy tapasztalják, hogy párjuk vonzóbb, ügyesebb és boldogabb. A tanulmány azonban figyelmeztet, hogy a magasság nem lehet a kapcsolatok eldöntője. Egy 2010-es felmérés ugyanis megállapította, hogy a nők nem érezték vonzóbbnak a magasabbak férfiakat, amikor romantikus érdeklődést tapasztaltak.

A tanulmány végezetül kifejti, hogy a magassági, jövedelmi vagy ügyességi tényezők dacára a  hosszútávú kapcsolatok inkább a kémiára és az empátiára épülnek, mint más külső, mérhető tényezőkre.

Forrás: https://www.providr.com

További érdekes hírek a párkapcsolatok világából - olvass tovább!
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
További anyagok