28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

A világ legpontosabb légitársaságai

Mind öldöklőbb a verseny a légitársaságok között: a siker azé lesz, amelyik folyamatosan betartja a repülési időt. A lett állami légitársaság, az airBaltic 4 éven keresztül volt a világ legpontosabb légitársasága, de most a panamai Copa Légitársaság elhódította tőle a megtisztelő címet.
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK, NÉZD MEG TÉMÁINKAT IS! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass.

A digitális járatinformációk vezető globális szolgáltatója, az OAG 58millió járatadat elemzésével határozta meg, mely légitársaságok tartották be leginkább a repülési időt 2018-ban. A jelentésben a menetrend szerinti időktől 15percnél kisebb eltéréssel fel/leszálló és a törölt járatokat vették figyelembe. 2018-ban a Copa Légitársaság gépeinek 89,79%-a igazodott a menetrendhez, éppen csak megelőzve az airBaltic 89,17%-át. Panama a repülőterek mezőnyében is jól teljesített: Panamaváros lett a világ legpontosabb közepes méretű repülőtere.

Az első 20 járat közé csak két USA-beli került. A Hawaiian negyedik lett 87,52%-kal, a Delta pedig a tizenhatodik 83,08%-kal. A legalább 30millió felszálló utast kezelő repülőterek versenyét a Tokyo Haneda nyerte, az Atlanta lett a második és a Szingapúr-Changi pedig a harmadik.

Legyél a szerkesztőnk - regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket, csak nálunk! FILTER.HU
A világ legpontosabb légitársaságai

Ez a 10 légitársaság tartotta leginkább a menetrendet 2018-ban*

*Az OAG a menetrend szerinti időktől 15percnél kisebb eltéréssel fel/leszálló járatokat vette figyelembe.

Forrás: statista.com

Hazai
Külföldi
Hazai
Külföldi
Hazai
Külföldi
Hazai
Külföldi
További anyagok