6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Másfél millió dolláros versenyautó lett a lakás fala Miamiban

A mindössze évi 15 Pagani Zonda R supercar egyike igazán egyedülálló belsőépítészeti elemként szolgál!
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK, NÉZD MEG TÉMÁINKAT IS! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass.

Úgy tűnik, Miami építészete évről évre egyre fényűzőbb: Coconut Grove és Biscayne városrészekben elsőrangú kortárs építészek, pl. Bjarke Ingels vagy Zada Hadid tervezte luxus toronyházak nőnek ki a földből. De mindez háttérbe szorul, ha meglátjuk, mit csinált egy lakás tulajdonosa: lebontott egy közfalat a lakásában, és egy másfél millió dolláros fekete Pagani Zonda R supercart rakatott a helyére.

Legyél a szerkesztőnk - regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket, csak nálunk! FILTER.HU

A 8 millió dolláros miami öröklakásból nyíló atlanti-óceáni kilátás még jobban érvényesül a másfél millió dolláros supercar mellett

 

Még valószerűtlenebbé teszi a dolgot az, hogy évente mindössze 15 Pagani Zonda R supercart állítanak állítottak elő.

Az egész  tengerparti, 393m2-es lakás valamivel több mint ötször annyiba került, mint ez a vadonatúj „fal”: 8millió dollárba. Nem volt könnyű a majd’ kétmázsás autót bevarázsolni ide. Kívülről, felfüggesztve emelték át az erkélykorlát fölött, de előtte a motort még kivették belőle. Amikor végül sikeresen bent volt az autó a lakásban, egy alumínium-szénszál állványt építettek be, az tartja a helyén, szinte a levegőben lebegtetve a kocsit.

A 180 kilós autót az erkély felől emelték be a lakásba

 

Van, aki úgy véli, egy másfél milliós supercart falnak használni – a legjobb esetben – nem túl elegáns, esetleg – a legrosszabb esetben – tiszta pénzkidobás, ám a tény tény marad: a Pagani Zonda R-re műtárgyként lehet tekinteni, akár valóban az, akár nem. Amikor félmilliárd dollárt képesek megadni festményekért, akkor talán nem is olyan őrült ötlet a bizarr, másfél millió dolláros supercar „közfal”. Vacsorai beszélgetés-indító témának mindenesetre a legjobb lesz Miamiban a másfél millió dolláros Pagani Zonda R.

Forrás: architecturaldigest

Érdekelnek a gazdagok pénzszórásáról szóló hírek? Akkor görgess lejjebb és válogass!
Tárgy
Élmény
Tárgy
Élmény
Tárgy
Élmény
Tárgy
Élmény
További anyagok