24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
24°
Csütörtök
26°
2022.06.27. hétfõ, László
filter.hu filter.hu

Meghan Markle 17 kedvenc kajaötlete

Egészséges - és nem annyira egészséges irányok egyaránt...
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK, NÉZD MEG TÉMÁINKAT IS! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass.
Hétköznapokon igyekszik vegán diétát tartani, de a hét végén megenged magának egy kis rugalmasságot.

Legyél a szerkesztőnk - regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket, csak nálunk! FILTER.HU

A Briliáns elmék sorozat forgatásakor Meghan szokásos reggelije egy zabkészítmény volt banánkarikákkal és agavé-sziruppal. Egy bögre forró citromos vizet ivott hozzá.

A vörösbor és a sültkrumpli a kedvencei. Imádja az olasz Tignanello vörösbort (jegyezzük meg ezt a nevet, később még fontos lesz!), de szereti az argentin Malbecs-et, a francia Cabernet-et, és az oregoni Pinot Noirt is.

Éppen csirkét sütött, amikor Harry herceg megkérte a kezét.

„Ha tudsz egy olyan szintű sültcsirke-receptet, mint Ina Garten, akkor nyert ügyed van” mondta a Good Housekeeping lapnak.

És valóban – legalábbis ez alkalommal így volt.

Kávé helyett – különösen délután - zöld levet iszik, amit főleg almából, fodros kelből, spenótból készít, citrommal és gyömbérrel.

Gyümölcs-szeletek a kedvenc harapnivalói mandulapasztával, mandulával és a zöld lével.

„Két kilónként rendeli a mandulát”

Nem csoda - hisz Kaliforniából származik -, hogy imádja a halas töltött lepényt – elsősorban a lazacosat a Fresh Corn Grillből. Los Angeles-ben született, ott is nőtt föl, és egyszer azt mondta: akkor a legboldogabb, ha pár harapást ehet egy jó halas töltött lepényből. Nem biztos, hogy még mindig ez szerzi neki a legnagyobb örömet, ez az utóbbi időben talán némileg megváltozott, de a halas töltött lepény sejthetően még mindig dobogós helyen van nála az örömök listáján...

Egyszer evett egy padthai-t Bangkok külvárosában, ami megváltoztatta az életét. Így mesélte a Delish portálnak:

„Lenyeltem egy falatot belőle, és azt mondtam: Istenem, mit ettem én egész életemben? Hát ilyen a padthai?”

Az a vezérfonala, hogy az életben „a legtöbb dolgot meggyógyítja a jóga, a tengerpart vagy egy pár avocado.”

Ezzel nem is lehet nem egyetérteni.

Meglátszik a hasán, ha többet eszik: ez az ő „kajabébije”, amit úgy hív, hogy comida (ez az étel spanyolul).  (Az én kajambébim Tomasso. Lehetnek a kajabébijeink barátok, Meghan?)

Kedvenc „kényeztető kajája” a lassan főtt filippinó adobo csirke. Addig főzi fokhagymával, szójával, citrommal és ecettel, amíg a csirke „le nem jön a csontról”.

Imádja a rosét (természetesen).

„Nyáron, ha elmegyek valahová a barátaimmal, egész nap rosét iszunk” - mondja.

Bármikor szívesen bekap egy szelet, fahéjjal megszórt görögdinnyét. Azt mondja, a fahéj „kiemeli a görögdinnye ízét.”

Gyakran tesz az olaszosan főtt tésztára lassan főtt cukkiniszószt. A lassú főzéssel a cukkini krémessé, vajas állagúvá válik.

Most, hogy bekerült a királyi családba, Meghannak tartózkodnia kell az osztriga és a félig sült hús fogyasztásától az ételmérgezés-veszély miatt.

Ahogy a Sun írja, „amennyiben házon kívül vacsoráznak, a királynő és a királyi család többi tagja nem ehet sem kagylót, sem félangolosan sült steak-et.”

Persze - stílusosan szólva - erre azért nem vennénk mérget, mert ahogy az alábbi képen is olvasható:

"Nem mindig teszem azt, amit mások várnak tőlem."

Visszatérve a vörösborra - mondtuk, hogy érdemes lesz megjegyezni :) - annyira szereti a Tignanellot, hogy még a – ma már nem működő – életmód-blogját is arról nevezte el. A The Tig blogban ételekről, utazásokról, divatról és a közéletet foglalkoztató ügyekről írt.

Azóta szeret enni, amióta ott volt gyerekként a Rém rendes család sorozat forgatásán, ahol az édesapja volt a fővilágosító. Ahogy a Best Health-nek mesélte, segédkezett a helyi catering-nek, „ott készítették az összes kaját és a nassolni valókat is”.

Forrás: https://www.buzzfeed.com/, https://www.delish.com/,  https://www.thesun.co.uk/https://www.goodhousekeeping.com/, https://www.glamour.com/, http://www.freshcorngrill.com/, http://www.besthealthmag.ca/, http://thetig.com/, https://www.harpersbazaar.com/, http://www.onegreenplanet.org/, https://www.today.com/, https://www.foodnetwork.com/, http://www.laweekly.com/, http://www.tronc.com/, https://www.manilaspoon.com/, https://www.etonline.com/, https://www.businessinsider.nl/

Megőrülsz az angol királyi családért? Görgess lejjebb és nem maradsz ki semmiből!
Tiszteletet érdemel
Ők is csak emberek
Tiszteletet érdemel
Ők is csak emberek
Tiszteletet érdemel
Ők is csak emberek
Tiszteletet érdemel
Ők is csak emberek
További anyagok