23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
24°
Csütörtök
26°
2022.06.27. hétfõ, László
filter.hu filter.hu

Lady Gaga megtöri a csendet R Kellyvel kapcsolatban

Lady Gaga bocsánatot kért azért, hogy együtt dolgozott az R & B sztárral, R Kelly-vel, és megígérte, hogy eltávolítja a duettjüket, a Do What U Want (Tégy, amit akarsz) című dalt a folyamatban lévő műsorokból.
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK, NÉZD MEG TÉMÁINKAT IS! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass.

R Kelly és Lady Gaga együtt szerepeltek a 2013-as American Music Awards díjátadón

Lady Gaga bocsánatot kért azért, hogy együtt dolgozott az R & B sztárral, R Kelly-vel, és megígérte, hogy eltávolítja a duettjüket, a Do What U Want (Tégy, amit akarsz) című dalt a folyamatban lévő műsorokból.

Legyél a szerkesztőnk - regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket, csak nálunk! FILTER.HU

Ez azután történt, hogy megjelent egy Kelly-ről szóló új dokumentumfilm, amely részletezi az énekes állítólagos, nők és a kiskorú lányok ellen évtizedeken át folytatott szexuális és fizikai bántalmazását. 

Gaga "rettenetesnek" és "védhetetlennek" nevezte a történteket, hozzátéve: "1000% -ban e nők mögé állok".

Kelly minden vádat visszautasított.

Ügyvédje szintén elutasította a dokumentumfilmet, mondván "ez egy új sorozat", amellyel "a valóság show-ra szánt TV időt kitöltik".

Dream Hampton, a film készítője elmondta, hogy a film bemutatja, hogyan épített ki Kelly egy ragadozó szisztémát majdnem három évtizeden át  fiatal és sebezhető nőkre vadászva.

Lady Gaga régóta a szexuális bántalmazás áldozatainak szószólója, aki  2014-ben feltárta, hogy 19 évesen szexuális erőszak áldozata volt

Amióta együtt szerepelt Kellyvel a 2013-as Do What U Want (With My Body) (Tégy, amit akarsz/ a testemmel) című dal létrehozásában, Gagára nyomást gyakoroltak, hogy kommentálja a Kelly elleni vádakat.

A dal kezdettől fogva ellentmondásos volt. A Kelly magánéletéről szóló történetek már széles körben ismertté váltak, és 2008-ban perbe fogták azzal a váddal, hogy egy  szexuális tartalmú felvételt készített egy kiskorú lánnyal, de nem találták bűnösnek.

Egy sajtótájékoztatón Japánban 2013-ban, Gaga megvédte az együttműködésüket, mondván:

„R Kellyről és rólam időnként nagyon valótlan dolgokat írtak, és ez valamilyen köteléket hozott létre köztünk.”

De a felszólítás, hogy ítélje el Kellyt, a múlt héten újra felmerült, miután kiderült, hogy Gaga állítólag elutasította, hogy megszólaljon a Lifetime TV csatorna dokumentumfilmjében.

Az énekesnő, aki a szexuális bántalmazás áldozatainak szószólója, január 10-én megszakította a csendet, és terjedelmes nyilatkozatot tett közzé a közösségi médiában.

"1000%-ban e nők mögé állok, hiszek nekik, tudom, hogy szenvednek és szomorúak, és határozottan  úgy érzem, hogy meg kell hallani a hangjukat és komolyan kell őket venni" - írta.

"Magam is szexuális támadás áldozata vagyok. Életem egy sötét szakaszában készítettem egy dalt és videót. Az volt a szándékom, hogy valami nagyon dacos és provokatív dolgot csináljak, mert dühös voltam, és még mindig nem dolgoztam fel az életemben bekövetkezett traumát. A dal neve Do What U Want (Tedd, amit akarsz /a testemmel), azt hiszem, világos, hogy milyen kitekert volt a gondolkodásom abban az időben."

"Ha visszamehetnék az időben és beszélhetnék a fiatalabb énemmel, elmondanám neki, hogy menjen terápiára, – amire azóta el is mentem – hogy megértse azt a zavaros, poszt-traumás állapotot, amiben  voltam. Vagy ha a terápia nem lett volna elérhető számomra, vagy bárki más, hasonló helyzetben lévő számára – akkor segítséget kellett volna kérni, és nyíltan és őszintén beszélni, arról, amin átmentünk."

Végül hozzátette: "Sajnálom az ifjúkori rossz ítélőképességemet, és azt is, hogy nem szólaltam meg hamarább".

Chance The Rapper és John Legend szintén elítélték R Kellyt

Gaga nem az egyetlen celeb, aki elhatárolódik Kellytől.

Chance The Rapper nyilatkozatot tett közzé, és bocsánatot kért azért, hogy együttműködött az énekessel  2015-ben a Somewhere in Paradise (Valahol a Mennyországban) című dal elkészítésében.

„Aki valaha is figyelmen kívül hagyta az R Kellyről szóló sztorikat, vagy úgy vélte, hogy a rendszer támadásáról van szó (ahogy ez gyakran megesik a fekete férfiakkal), ezt a fekete nők és lányok kárára tette” - írta.

„Elnézést kérek minden sértettjétől, hogy vele dolgoztam, és hogy ennyi ideig tartott, mire megszólaltam.”

Meek Mill és 6lack rapperek, valamint Jada Pinkett Smith és Kerry Washington színésznők szintén kritizálták a sztárt, míg John Legend, egyike azon kevés celebnek, aki megjelent a filmben, azt mondta, hogy könnyű volt erről a döntés.

„Egyáltalán nem éreztem kockázatosnak a filmbeli szereplést - közölte Legend. - Hiszek ezeknek a nőknek.”

Angliában a sorozatot február 5-én, kedden, mutatják be a  Crime And Investigation UK (Bűn és bűnüldözés Angliában) című műsorban.

R Kelly rögtönzött előadása

Eközben a dokumentumfilm nyomán újabb nyomozás indult Chicagóban és Atlantában  R Kelly ellen.

Egy sajtótájékoztatón Chicago államügyésze, Kimberly Foxx arra kért mindenkit, hogy álljon elő, ha van információja.

"Semmit sem tehetünk a vádak kivizsgálására az áldozatok és a tanúk együttműködése nélkül. Nem kereshetjük az igazságot nélkülük.”

Foxx nagyon aggasztónak nevezte a Surviving R Kelly című sorozatot, hozzátéve, hogy adásba kerülése után két családtól is kapott telefonhívást, akik aggodalmukat fejezték ki a Kellyvel való kapcsolatukat illetően.

„Hamis vádakkal illetnek”

Közben az ügyvéd, aki dokumentumfilmben szereplő Joycelyn Savage szüleit képviseli, elmondta, hogy az atlantai nyomozók kapcsolatba léptek velük.

Kelly határozottan tagadta a vele szemben felhozott vádakat, sőt, még egy dalt is bemutatott, amelyben azt énekli: „Hamis vádakkal illetnek.”

Úgy tűnt, hogy az 52 éves énekes könnyíteni akart a rá nehezedő nyomáson, és egy be nem tervezett előadással lépett fel a chicagói V75 éjszakai klubban.

A klubban Kellyt körülvették a rajongói, és együtt énekelték vele a zenéjét. Egyszer csak bejelentette: "Ez az én [törölt szó] születésnapom, és [törölt szó] nem érdekel, hogy mi folyik itt."

Eközben a Gaga rajongók egy kampányt indítottak, hogy rávegyék a Do What U Want című szám R Kelly-s verziójának  remixelésére,  kérve, hogy Kellyt  Christina Aguilera helyettesítse.

Forrás: BBC

Az alábbi témában hazai és külföldi sztárok kapcsolatairól találsz cikkeket. Nem csak szerelmi életükről, hanem barátokkal, kollégákkal, rokonokkal kapcsolatos hírekről is gyűjtjük az érdekességeket.
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok