7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Így néznének ki a híres festők logói

Gondoltál már arra, hogy olyan híres művészek, mint a Leonardo Da Vinci vagy Salvador Dalí hogyan alkotnának a mai, modern világban? Mi lenne, ha ezeknek a híres festőknek saját, modern logójuk lenne?
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass.

Miután hosszú ideig arculattervezőként dolgozott, a brazil művész, Milton Omena elhatározta, hogy komfort zónájából kilépve kiterjeszti alkotói határait, és megvalósítja ötletét, hogy híres festők vizuális identitását megalkossa. Gondosan tanulmányozta néhány festő személyiségét, szokásait, életstílusát és festészeti stílusát, hogy megalkossa  egyedi logójukat, brandjüket.

"A munka során nem készítettem szabadkézi logókat és nem végeztem arányszámításokat. Soha nem használtam pasztell színeket, vagy 3 színnél többet. A festők egyéni stílusa ihlette a logókat"- mondta el a designer a Bored Panda-nak.

Görgess le az oldalon, és nézd meg a híres festők modern logóját!

Legyél a szerkesztőnk - regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket, csak nálunk! FILTER.HU

Leonardo da Vinci

Referenciaként a tervező Leonardo Da Vinci vázlatait, jegyzetfüzeteit és tanulmányait használta  fel. Annak ellenére, hogy ez a művész a csodálatosan kifejező portréiről, valamint a perspektíva és a hátterek mélységének kifejezéséről híres, Milton úgy gondolta, hogy feltalálói  zsenialitása fejezi ki  legjobban a személyiségét.

Eredmény:

Vincent van Gogh

Vincent Van Gogh igen tartózkodó és meditatív személyiségként, és aprólékosan alkotó művészként ismert, ezért Miltont ikonikus ecsetkezelése ihlette meg. A tervező az általa megalkotott márka-identitással  fejezte ki a művész erőteljes művészi hatását.

Eredmény:

Claude Monet

Monet volt a legnagyobb hatású impresszionista művész. A művészeti irányzat neve az "Impresszió, a felkelő nap" című festményéből származik. A tervezőt Monet híres festménysorozata ihlette meg, melynek képei a vízililiomos tó feletti hidat ábrázolják.

Eredmény:

Salvador Dalí

Dali egy igen furcsa ember volt, aki a szürrealizmus szimbólumává vált. Híres bajuszáról  és non-konformizmusáról  vált ismertté. A tervező elmondta, hogy igazán élvezte a logók létrehozásának folyamatát, mivel csak hagyta hatni az inspirációját.

Eredmény:

szakáll olaj, bajusz vax

Pablo Picasso

Pablo Picasso festményei a legdrágább művészeti alkotások között vannak, amelyeket valaha is aukción eladtak. Nagyon sokoldalú művész, aki nemcsak festő, hanem szobrász is volt.

Eredmény:

Piet Mondrian

Mondrian holland festő volt, akit a 20. század egyik legnagyobb művészeként tartanak nyilván. Az 
elsődleges színek geometriai és matematikai alkalmazásával létrehozta a neoplaszticizmust. Különleges stílusa nemcsak a festészetre, hanem az építészetre és a grafikai tervezésre is hatással volt.

Eredmény:

Jackson Pollock

Pollock  lázadó ember volt, aki szokatlan festészeti módszeréről vált ismertté. Az absztrakt expresszionista mozgalom egyik fő alakjának számít. Szeretett a padlón festeni, és láncdohányzása miatt néha véletlen cigarettaégés nyomokat  hagyott a vásznon.

Eredmény:

Andy Warhol

A pop-art irányzat legnagyobb alakja. Élénk, kontrasztos  színei a hírnévre és a kommercializmusra való törekvéseinek szimbólumává váltak. A logó megalkotásakor a tervező arra törekedett, hogy a Marilyn Monroe-t ábrázoló híres festményén használt színeket alkalmazza.

Eredmény:

Paradicsom

Forrás