9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Hihetetlen fényképek hangszerek belsejéről

Így még sohasem láthattuk a hangszereket! Adrian Borda román fényképész semmilyen hangszeren nem játszik, de képes úgy használni a hangszereket, hogy elvarázsoljon minket velük. Művészi kísérletképpen belülről kezdte fényképezni őket, és a látvány épp olyan titokzatos lett, mint a hangszerek hangjai.
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass.

Szászrégenben élek, a hegedűk városában. Romániában itt gyártják a legtöbb hegedűt. Szürreális festő vagyok és sok festményemen tér vissza a hegedű témája. Nem sokat tudok a hangszerekről, amelyeket fotóztam: úgy tudtam a belsejükbe betenni a kamerát, hogy elromlottak és megnyitották őket javításra. Az első ilyen egy nagybőgő volt egy barátom műhelyében, a második egy nagyon régi francia cselló a napóleoni időkből. Amiens-ben találtam Dominique Leroy karmester otthonában – mondta.

A Berlini Filharmonikusok promóciós kampányából vette a legtöbb inspirációt. – Nem tudtam, hogyan készültek a képek. Még csak abban sem voltam biztos, fényképek-e vagy digitális alkotások, szóval a projektem igazi kihívás volt számomra. Párszor kísérleteztem super wide+makró lencsével, azután megjelentek a speciális lencsék, mint amilyen a Laowa15 mm-es makró objektív.

Legyél a szerkesztőnk - regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket, csak nálunk! FILTER.HU

Nagyszerű, szórakoztató kihívás volt a megfelelő atmoszférát kialakítani a hangszeren belül. Először falisztet használtam, és a legjobb fényviszonyokat egy mennyezeti villanykörte adta. Mindenfelé vittem a csellót a házban, játszottam a különböző szögekben eső fénnyel. Remélem, folytatódik a sorozatom: még több hangszer és más érdekes tárgy fotózását is tervezem szokatlan perspektívákból – fejezte be a fotós.

Szászrégenben élek, a hegedűk városában

Nem sokat tudok a hangszerekről, amelyeket fotóztam: úgy tudtam a belsejükbe betenni a kamerát, hogy elromlottak és megnyitották őket javításra.
Cselló belül
Szaxofon belül
Gitár belül
Hegedű belül

Forrás: boredpanda

További híreink a fotózás és a fotók világával kapcsolatosan - kicsit lejjebb ezen az oldalon!

Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
Profik
Vérbeli amatőrök
További anyagok