27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Már az első találkozáskor eltaszítod magadtól ilyen viselkedéssel

Imádjuk a romantikus történeteket, most azonban azokat a fő okokat mutatjuk be, amelyek megakadályozzák, hogy boldog legyél és erős kapcsolatot építhess. Kerüld el ezeket!
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass.

Miért van az, hogy egyes emberek vonzzák a társaságot, mások meg mindig egyedül vannak? Kiderült, hogy ennek nem egyszerűen a külső és a belső tulajdonságok az okai. Bizonyos szokások szó szerint taszítóak, azt eredményezik, hogy nem akarunk beszélgetni az így viselkedő emberrel.

Imádjuk a romantikus történeteket, és Párkapcsolatosdi témánkban igyekszünk mindent összegyűjteni arról, hogyan lehet rátalálni az igaz szerelemre. Most azonban azokat a fő okokat mutatjuk be, amelyek megakadályozzák, hogy boldog legyél és erős kapcsolatot építhess.

Legyél a szerkesztőnk - regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket, csak nálunk! FILTER.HU
13. Nem tudsz helyesen írni

- Helo, kisslany. Hogy hívnak?                                            - Szia! Hogy vagy?         

- Kiszállok!                                                                         -  Nagyon jól

 

Ha még nem találtad meg a párodat, akkor talán ideje elsajátítani néhány alapvető helyesírási szabályt. A match.com randioldal felmérése szerint a nők 96%-a nem kíván chatelni rossz helyesíróval. A férfiaknak egyébként kevésbé fontos, hogy a partner tudjon helyesen írni. A felmérésből az is megtudható, hogy a válaszolók többsége valószínűleg jobban odafigyel a potenciális partner helyesírására, mint a túlsúlyára vagy az önbizalomhiányára.

 

12. Nem alszol eleget

5 óra alvás után                                                                         8 óra alvás után

 

Randi vagy fontos megbeszélés előtt eleget kellene aludni, mert kevésbé vonzó a külseje annak, aki alváshiánytól szenved. Nemcsak a megjelenésről van szó, hanem arról is, hogy az egészségtelen külsejűeket az emberek tudat alatt igyekeznek elkerülni. Emellett a kevés alvás miatt idegesek, ingerlékenyek is leszünk. Kutatók szerint elég hozzá pár álmatlan éjszaka, hogy az emberek elkezdjenek elfordulni tőlünk. Aki viszont ki van pihenve, azt megbízhatónak, barátságosnak tartják.

 

11. Stressz

Stresszes helyzetben a szervezetünk egész „vegyigyárat” mozgósít: a mellékvesék kortizol, adrenalin és (nőknél) prolaktin hormonokat termelnek. A magas kortizolszint miatt taszítóan viselkedünk. Ehhez még csak személyes találkozásra sincs szükség: a fénykép is megmutatja a stresszes állapotot.

 

10. Nincs semmilyen hobbyd

A férfiak nem törődnek vele                                                Oda fognak rá figyelni a férfiak

 

Nem kell hihetetlenül szépnek lenni ahhoz, hogy a másik nem vonzónak találjon. Egy randioldalon végzett felmérés kimutatta, hogy a kreatív emberek éppen olyan népszerűek, mint a szépek. Mit jelent ez?

  • A férfiak jobban kedvelik azokat a nőket, akik szeretik a sportot, a táncot, az utazást és a művészeteket.
  • A nők olyan férfiról álmodnak, aki szeret utazni, edzeni, főzni és nem alszik el a moziban.

 

9. „Rossz” szag

 Gyengébb immunrendszer                                                   Erős immunrendszer

 

A testszagnak fontos szerepe lehet, ha potenciálisan hosszú távú kapcsolatra kerül sor. Nem, nem a parfümről van szó. A testszag az immunrendszert meghatározó génektől függ. Az első találkozáskor persze nem szagolgatjuk a másikat, de tudat alatt olyat választunk, akinek „egészséges” a szaga. A nők szakértői ennek, képesek a „megfelelő” DNS-sel rendelkező partner azonosítására, aki a maga részéről biztosíthatja, hogy a majdani gyermekek egészségesek legyenek.

 

8. Fogproblémák

Az egészséges fogaknak és a szájhigiéniának nagyon nagy része van abban, lesz-e randid vagy sem. Az internethasználók taszítónak találják a rossz fogakat, még akkor is, ha minden egyéb stimmelne.

 

7. Illetlenségek étkezésnél

Ahogy a terített asztalnál viselkedünk, annak lehet olyan következménye, hogy nem lesz második esélyünk. Sokan nagyon undorodnak a csámcsogástól. Feketelistán van a telefonálás és a másik tányérjáról való evés is. Az sem vezet semmi jóra, ha gyorsétterembe viszed a barátodat/barátnődet randi-vacsorára, vagy ha nagyon fokhagymás ételeket rendelsz.

 

6. Gótikus sápadtság

Oda fognak rá figyelni a férfiak                                              A férfiak nem törődnek vele

 

A bőrszín is befolyásolja a megjelenést. Kutatók szerint a sárgásabb pigment vonzóbbá tesz. Az a helyzet, hogy a bőr színárnyalatáért felelős melanin és karotinoidok egyben az immunrendszerért is felelnek. Az emberek tudat alatt egészséges partnert keresnek, ezért a sápadtság taszít.

Szerencsére nem kell órákig napozni, hogy vonzóbbak legyünk. Több zöldséget és gyümölcsöt kell enni, különösen pl. a magas karotinoid-tartalmú sárgarépát, paradicsomot, sárgabarackot és mangót.  

 

5. Beképzeltség

A nők jobban szeretik a magabiztos férfiakat. Egy zsémbes, durva férfi jobban felhívja magára a figyelmet, mint aki csendben mosolyog. Tény, hogy a nők nem kedvelik a túl vidám férfiakat.

A férfiak pedig a túlzottan beképzelt nőt rendszerint zárkózottnak vagy sznobnak tartják. Ha a nő megjelenésében minden azt sugallja, hogy „Én aztán nagyra tartom magam”, akkor valószínűtlen, hogy a férfi randira hívná - míg egy széles mosoly bizonyosan figyelmet kelt majd.

 

4. Nem hősies megjelenés

Átlagos srác                                                               Személyes varázs +50pont

 

Egy-egy kisebb sebhely az arcon képes vonzóbbá tenni a férfit. Ez azonban általában csak a rövid távú kapcsolatokra vonatkozik: az emberek más tulajdonságokra kívánnak hosszú távú kapcsolatot építeni. Ne menjünk túl messzire!

 

3. Lustaság

nem vonzó                                                                               ő sem vonzó

 

Az aktív életet élő emberek könnyebben találnak párt maguknak. A lustáknak ez kevésbé sikerül, és ez nemcsak azért van, mert sok időt töltenek otthon TV-nézéssel. Minden a pszichológiai működésünkről szól: az őskori, ókori népek nem kedvelték az olyan embereket, akik nem akartak semmihez se hozzáfogni: használhatatlannak tartották őket. A mai kor embere is hasonlóképpen érez.

 

2. Nincsenek barátaid

csúnya                                                                                     szép

 

Vonzóbbnak tűnik azoknak az embereknek a külseje, akiknek sok barátjuk van. A csoporton belül egy-egy személy hibái „elhalványulnak”, mert az átlagos csoport-archoz hasonlóbbnak érezzük őket. Az átlagos csoport-arc pedig vonzóbb, mint a csoport tagjainak arcai külön-külön. Ezért lehet még egy csúnya lány is királynő, ha a megfelelő társaságba kerül.

A pszichológusok ezt a jelenséget „szurkolói effektusnak” nevezik. Ha például egyenként nézzük a vezérszurkoló lányokat, akkor láthatjuk őket szépnek vagy csúnyának. Csapatban azonban egyformán káprázatosnak látszanak.

Nem is kell sok gyönyörű barátnő körülötted ahhoz, hogy mások nagyszerűnek lássanak téged. Már egy csinos barátnőd is elég az esélyeid növekedéséhez.

 

1. Esztelen kockázatokat vállalsz


vonzónak találják majd a nők                                                nem találják majd vonzónak a nők

 

Kutatások szerint a nők kedvelik a kockázatvállaló férfiakat, de azokat nem, akik esztelen kockázatokat vállalnak.  Más szóval: az extrém sportok, a rossz szokások és a veszélyes vezetési stílus nem lesz vonzó a nők szemében. Tűzoltás vagy veszélyes állatok között végzett munka révén ellenben a férfit hősnek, nagyszerű partnernek tartják majd a nők.

 

Forrás: brightside.me

További híreket, tanácsokat olvashatsz a Párkapcsolatosdi témánkban, ha kicsit lentebb görgetsz.
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
Együtt
Már/még külön
További anyagok