14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson
filter.hu filter.hu

5 tanulság az életben, melyekre az ember túl későn jön rá

Tanuld meg, amíg fiatal vagy!
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass.
1. Értsd meg a világot!

A világ értelmezésének és megértésének módja közvetlenül befolyásolja a meggyőződésünket és az életmódunkat. Az észlelés előítéleteket hoz létre, de megértést is teremt. Ahogy félelmet ébreszt, úgy kíváncsiságot is generál.

Legyél a szerkesztőnk - regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket, csak nálunk! FILTER.HU

Azt szeretnéd, ha a világod szűkre szabott, vagy inkább azt, ha végtelen lenne?

Megelégszel a balgák boldogságával, vagy többre van szükséged?

Az az igazság, hogy a legtöbb ember többre vágyik. Még ha tudat alatt is. A bölcsőtől a sírig - a társadalom hangsúlyozza az oktatás fontosságát. Tanulunk  és a felfedezünk, de egyre nehezebb megérteni, mi az, amit nem értünk.

Hogyan tudjuk meg, hogy mi az, mit nem tudunk? Kezdjük azzal, hogy megkérdezzük magunktól: Mit nem tudok? Miről szeretnék többet megtudni?

A legfontosabb dolog megérteni, hogy rendben lévő dolog tévedni.  A tévedésben a fejlődés csírája rejlik.
 

2. Az életben minden ideiglenes

A jó időszakok és rossz időszakok is ideiglenesek. Tehát amikor fenn vagy, élvezd, és légy hálás érte. És amikor lenn vagy, tudd, hogy túl leszel rajta. Tudd, hogy ez nem a vég. Az élet tele van csavarokkal, és meglepetésekkel. Hol fenn, hol lenn.

Elfelejtjük, hogy az életünk tulajdonképpen az útról szól és nem a végállomásról.

Mindenben van valami tanulság. Sok embernek - különösen a fiataloknak - nehéz értékelni az életet. Fontos, hogy alázatosak maradjunk és legyünk hálásak az örömökért, amelyek érnek.

Minden ideiglenes, ezért hozd ki mindenből a legtöbbet!
 

3. A jelen fontossága

"Ha depressziós vagy, a múltban élsz, ha aggódsz, akkor a jövőben élsz, ha békében vagy magaddal, akkor a jelenben élsz." - Lao Ce szerint.

Gyakran hajlamosak vagyunk aggódni, hogy mi vár ránk, vagy azon töprengünk, ami már megtörtént. Bár döntő fontosságú, hogy gondolkodjunk róla és fontoljuk meg a jövőnket, vigyázzunk, hogy ne akadályozza a jelenünket. A pillanatok majd emlékekké válnak. Élvezzük a pillanatot, miközben benne vagyunk!

Általában egy életen át való aggódás után jön rá az ember, hogy aggódni terméketlen dolog. 
 


4. Tedd azt, amit szeretsz, szeresd, amit csinálsz!

A munkánknak jelentős szerepe van az életünkben, sok időt szentelünk neki.  Ha nem vagy boldog a munkáddal, akkor a boldogtalanság az életed más területein is kiütközik.  És bár semmi sem tökéletes, fontos, hogy dolgozz magadon a kitűzött célok elérésére.

A legfontosabb: fektess be magadba!

Ez a munkán túli életedre is vonatkozik. Milyen szokásokat és hobbikat akarsz abbahagyni? Melyeket szeretnéd fejleszteni? Fontos, hogy tudatában legyél, hogy milyen  emberekkel veszed körül magadat. A siker nem egy diadalmas pillanat. A siker pillanatok sokasága (és választásoké), amelyek a nagy pillanatokhoz vezetnek.
 


5. A boldogságon dolgozni kell!

A legboldogabb emberek azok, akik a legtöbbet dolgoztak magukon. A boldogság sok munkát igényel. És ugyanannyi munka - ha nem több – boldogtalannak lenni. Tehát bölcsen válasszunk! A boldogság azt jelenti, hogy egy bizonyos ponton úgy döntöttél, hogy kezedbe veszed  az életed irányítását. Néha nehéz a dolgod, fel kell húznod, majd előre kell löknöd magadat.

Az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz az  önfejlesztés terén, ha más emberekkel hasonlítod össze magadat. Könnyű dolog  féltékenynek lenni , és a másokét megkívánni.  Különösen igaz ez a közösségi média területén lévő kapcsolatokban. Nem szabad elfelejteni, hogy az emberek ezeken a helyeken a legjobbat mutatják magukból. Nem helyes azt mondani, másokra gondolva, hogy én is ezt akarom csinálni, vagy én is ilyen akarok lenni. Ez nemcsak azért helytelen, mert elvon a saját életed értékelésétől, hanem azért is, mert nem eredményez számodra pozitív  ösztönzést.

Boldognak lenni gyakorlást is jelent. Ha éppen el akarsz hagyni szokásokat, vagy önbecsülést szolgáló szokásokat akarsz kialakítani - mindez gyakorlást igényel. Csak egy életed van, dolgozz olyan keményen, amennyire csak lehet, hogy azt a legjobbá tedd.

Forrás: https://www.inc.com

Olvass tovább!
Mit hoz a jövő? - jóslások
Egyéb ezo :)
Mit hoz a jövő? - jóslások
Egyéb ezo :)
Mit hoz a jövő? - jóslások
Egyéb ezo :)
Mit hoz a jövő? - jóslások
Egyéb ezo :)
További anyagok