7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Gyereksztárok akkor és most...

Egykor sok gyerek példaképei voltak... Van mélyrepülés és évek óta tartó siker. Dakota Fanning-et pedig ma is imádjuk, például azért, amit Budapestről nyilatkozott...
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass. Legyél a szerkesztőnk! Regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket.

Aztán ők is felnőttek. Sokuk ma is sztár, gyakran láthatjuk őket akár moziban, akár a TV-ben, és van, aki komoly problémákkal kellett megküzdjön az életében... Arra pedig már kevésbé emlékszünk, milyenek voltak gyerekként, tiniként, milyennek ismerhettük meg őket.

Amanda Bynes

Születési dátum: 1986. április 3.

Az All That (Sok hűhó) egyik legfiatalabb szereplőjeként és a saját, Nickelodeon Amanda Show-jában Bynes egy gyönyörű gyermeksztár volt, akivel számolni kellett. Utoljára a Könnyű nőcskében láthattuk, azóta viszont megindult a lejtőn. Drog- és alkoholproblémái lettek, letartóztatták ittas vezetésért (nem is egyszer), de volt két cserbehagyásos gázolása is. Aztán amikor több olyan megnyilvánulása volt, ami arra utalt, hogy veszélyes önmagára nézve, rehabra küldték. Azóta elhatározta, hogy új életet kezd, edz, egészségesen táplálkozik és hamarosan forgatni is szeretne.

Danielle Fishel 

Születési dátum: 1981. május 5.

10 évesen már színházban és reklámokban kezdett szerepeni, de az "A kis gézengúzban" (Boy Meets World) fantasztikus és gyönyörű Topanga Lawrenceként kétségtelenül sok fiú első plátói szerelme lett, akkor vált igazán ismertté. Több filmben is szerepelt, majd sikeres fogyásával hívta fel magára a figyelmet egy showban, és később a Nutrisystems szóvivője is lett. Azért a filmezésről sem mondott le, például újradefiniálva korábbi szerepét a frissített spinoffban, a Girl Meets World-ben is látható, ahol ismét Topangaként gyermekkori filmes szerelme, Cory Matthews partnereként (akit Ben Savage alakít) immár felnőttként két gyermekük életét követhetjük a TV-ben.

Alicia Silverstone

Születési dátum: 1976. október 4.

Valójában nem sokat változott. A szép tiniből szép nő lett. Legtöbbünk számára a Spinédzserekből megismert Silverstone egy jó ideig a tinédzser műfaj egyik sztárja volt. Ugyan későbbi filmjei sem törtek pl. a Casablanca babérjaira, de a könnyedebb műfajban egy stabil szintet hozott. (hogy ez a szint hová is helyezi őt, azt nem szeretnénk mi eldönteni) A 2000-es években azonban egyre inkább visszahúzodott a mozi világától, egyre kevesebb filmben láthattuk. Szinte teljesen eltűnt a reflektorfényből, és inkább a PETA (állati jogokat védő nemzetközi szervezet) segítségére fordította ideje jó részét (azért tavaly ismét szerepelt egy filmben - Egy ropi naplója – A nagy kiruccanás címűben). 

Dakota Fanning

Születési dátum: 1994. február 23.

Fanning továbbra is a világ egyik legkedveltebb színésznője, aki először a Nevem Sam-ben (I Am Sam) mutatta meg komoly tehetségét, pedig a forgatásakor még csak 6 éves volt. (előtte ő szerepelt már reklámban is) Ő volt a legfiatalabb színész, aki alakításáért SAG-díj jelölést kapott, de összesen négy díjat is nyert, köztük a Broadcast Film Critic Association Award-ot. Ezen a díjátadáson történt, hogy Dakota nem érte fel a mikrofont, ezért Orlando Bloom tartotta fel, hogy beszélni tudjon). Ezután is sok filmben szerepelt, sok nála idősebb sztár (pl. Denzel Washington, Robert De Niro, Tom Cruise) oldalán, és a nagy sikert aratott Alkonyat 2. részében is megjelent. Érdekesség, hogy húga, Elle Fanning is játszott már filmekben, bár Dakotához méltó sikereket még nem sikerült elérnie. 2017 tavaszán forgatták a magyar fővárosban a TNT csatorna minisorozatát, a The Alienist-et, és elég sok időt töltöttek Budapesten, amiről Fanning később a következőket nyilatkozta:

„IMÁDTAM BUDAPESTET. NEM IS AKARTAM ELJÖNNI ONNAN. SÍRTAM IS, AMIKOR A MÚLT HÉTEN ELJÖTT AZ INDULÁS IDEJE. AMIKOR ÖSSZEPAKOLTUNK AZ EGÉSZ STÁB ELŐTT, KONKRÉTAN KICSORDULT A KÖNNYEM."

Kirsten Dunst

Születési dátum: 1982. április 30. (életkor 35)

Kirsten Dunst egy igazi gyermekszínész volt, fontos szerepekkel - olyan filmekben, mint az Interjú a vámpírral és a Jumanji -, mielőtt megszilárdította felnőtt karrierjét a Pókember trilógiában, az Egy makulátlan elme örök ragyogásában, a Marie Antoinette-ben vagy épp a Melankóliában, amiért megkapta az év legjobb női alakításáért járó díjat a Cannes-i filmfesztiválon. Azóta is ügyesen vegyíti a könnyedebb vígjátékokat és komolyabb alkotásokat, így egyelőre sikerült elkerülnie a túlzott beskatulyázást. 

Melissa Joan Hart

Születési dátum: 1976. április 18.

A 90-es évek tini királynője, Ismertségét a Clarissa című ifjúsági filmsorozatnak és a Sabrina, a tiniboszorkány című vígjátéksorozatnak köszönheti. Azonban nem állt meg a színészetnél, mellette producer, író és üzletasszony. 2010-ben szerepet kapott az ABC Melissa és Joey című amerikai vígjátéksorozatában, ahol Mel Burke szerepében látható, ez ma is fut még. 2003 óta él boldog házasságban Mark Wilkerson zenésszel, akitől három gyermeke született. 2009-ben megnyitotta első (édesség)üzletét a SweetHarts-ot. 

Anna Chlumsky

Születési dátum: 1980. december 3. 

Egész fiatalon, az 1991-es My Girl - Az első szerelem hozta meg neki a sikert és ismertséget a számára, bár előtte is számtalan reklámban szerepelt már. 99 és 2005 között szüneteltette színészi karrierjét, tanult, és a Chicagói Egyetemen diplomázott nemzetközi tanulmányok szakon. A diploma megszerzése után volt szerkesztő-asszisztens is például, majd úgy döntött, mégis inkább visszatér a színészethez. Inkább a TV az ő világa, mint a mozivászon, jelenleg a HBO egyik sorozatában, a Veep-ben látható, de szerepelt az itthon is bemutatott Halt and Catch Fire - CRTL nélkül 4. évadában is.

Mila Kunis

Születési dátum: 1983. augusztus 14.

Az ukrán származású színésznő a '90-es évek közepétől reklámokban, valamint kisebb televíziós és filmszerepekben jelent meg. A Kifutó a semmibe című, Angelina Jolie főszereplésével készült életrajzi filmben Jolie karakterének fiatalabb alakját játszotta. 1998-ban Kunis főszerepet kapott a Azok a 70-es évek - show című televíziós sorozatban. A meghallgatás idején 14 éves volt, de azt állította, hogy 18 éves lesz a születésnapján (nem mondva, hogy konkrétan melyiken). A sorozat sikert aratott, Kunis híressé vált Jackie Burkhart szerepével. 2002 és 2010 között együtt élt Macaulay Culkin színésszel, később 2015-ben feleségül ment Ashton Kutcher színészhez. 2017-ben együtt jelentek meg Budapesten, ahol forgattak (A kém, aki dobott engem).

Abigail Breslin

Születési dátum: 1996. április 14.

Az Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő leghíresebb szerepét A család kicsi kincse című filmben játszotta, de első szerepe a Jelek című filmben volt. Bár még mindig nagyon fiatal, már ennyi idő alatt is rengeteg filmben volt látható kisebb és nagyobb szerepekben egyaránt. Legutóbb a Ryan Murphy rendezte sorozatban, a Scream Queens – Gyilkos történetben jelentkezett. Talán apjának is köszönhető - aki egyben a menedzsere is -, hogy eddig sikeresen elkerülte sok fiatalon sikeressé vált gyerekszínész sorsát, és nem lett a drog és/vagy az alkohol áldozata.

Ron Howard

Születési dátum: 1954. március 1.

Talán kevesen tudják, hogy a számos nagysikerű film rendezőjeként és producerként is ismert Ron Howard gyerekszínész is volt. Első szerepét 1955-ben (18 hónaposan) kapta a Frontier Woman-ben. Első igazi fellépésre 1958-ban (4 éves) került sor Yul Brynner filmjében, a The Journey-ben. 1960-1968 között az Andy Griffith show-ban is szerepelt. 1969-ben kezdett el filmeket készíteni és a középiskola után 2 évig filmes tanulmányokat folytatott a Dél-kaliforniai Egyetemen, amit aztán félbehagyott. 1973-ban szerepelt George Lucas első nagy sikerében az American Graffitiben is, mint színész. Igazán sikert azonban a 74-ben készült Happy Days amerikai vígjátéksorozatban ért el először. Mára az egyik legjelentősebb rendezővé vált, az Egy csodálatos elme című filmjét Oscar-díjjal jutalmazták, köztük a legjobb rendező díjával, miközben bőven lehetne még sorolni a díjazott vagy "csak" a közönség által nagyra értékelt filmjeit (pl. Lapzárta, Apolló 13, Váltságdíj, Grincs vagy az A da Vinci-kód).

Ha érdekelnek a filmekkel kapcsolatos hírek, érdekességek, akkor görgess lentebb és válogass kedvedre!
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
Filmbemutatók, trailerek
Kritikák, hírek
További anyagok