8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

3+1 tévhit az esszenciákról és a szérumokról

Az esszenciák és a szérumok télen, a bőrszárazság igazi szezonjában a bőrápolási rutin rendkívül hasznos kellékei. Ezeket a „titokzatosnak” hangzó termékeket sokszor csak azok ismerik igazán jól, akik otthonosabban mozognak az arcápolás világában, pedig sokat ki lehet hozni a használatukból. Most lerántjuk a leplet 3+1 tévhitről, amely az esszenciákról és a szérumokról kering a közhiedelemben.
FILTER.HU - NÁLUNK A HÍREK NEM EGYOLDALÚAK! Összegyűjtjük a legfontosabb híreket, hogy minél könnyebben tájékozódhass. 

Tévhit 1: "Az esszencia felesleges, gyakorlatilag azt tudja, mint a tonik. / Nem használok tonikot, az esszenciám ezt a szerepet is betölti!"

Az esszencia és a tonik teljesen más funkciót töltenek be. Míg a tonik a tisztító folyamat szerves részét képezi és a szennyeződés maradványok eltávolítására, valamint a bőr pH-értékének visszaállítására szolgál, addig az esszencia a hidratálás kezdő lépése. Nem is kell letörölni, bőrünk beszívja az értékes anyagokat, amelyek aktiválják a bőrt és felkészítik azt a további termékek befogadására. Ha vízhiány kínozza a bőrödet, az E-vitaminos aqua boost esszencia lehet az igazi megoldás számodra. Összetevőjének, a hialuronsavnak köszönhetően bezárja a nedvességet a bőr legfelső rétegébe és búzacsíraolajjal táplálja azt.

Legyél a szerkesztőnk! Regisztrálj az oldalunkon, és használd ki a speciális lehetőségeket.

Tévhit 2: "Az esszencia és a szérum már túl sok együtt, vagy az egyiket kell használni, vagy a másikat."

Ha egy folyó partján állunk és van egy probléma, amit csak a túloldalon lehet megoldani, akkor az esszencia olyan, mintha híd lenne, tehát megteremti az optimális feltételt, ad egy alapot ahhoz, hogy nekiinduljunk. A szérum pedig az „orvosság”, a célzott problémamegoldás eszköze, legyen szó akár bőrfeszesítésről, a bőr fiatalságának megőrzéséről, revitalizálásról vagy világosításról.

Tévhit 3: "Egy jó szérum a hidratálót is helyettesíti."

A szérumoknak sokféle funkciója lehet. Van olyan termék, amely specifikusan hidratálásra való, azonban a könnyed, géles szérumok inkább csak felerősítik a hidratáló hatását, és előkészítik annak maximális hasznosulását. A legtökéletesebb eredmény eléréséért érdemes a két terméket nem egymás helyettesítésére, hanem sokkal inkább egymás kiegészítésére használni.

A száraz, fakó, ragyogását vesztett bőrre például ideális az Oils of Life szérumolaj, mely táplálja a bőrt és segít ellensúlyozni a szeszélyes időjárás és a stressz negatív hatásait. Ha alváshiánnyal küszködsz és ez a bőrödön is látszik, akkor az E-vitaminos éjszakai szérumolaj lesz a kedvenced. De bármi más problémára is van speciális „ellenszer”. A The Body Shop szérumok széles palettát lefednek, találsz közöttük kollagéntermelést felturbózót, ragyogásfokozót és bőrsejtmegújulást elősegítőt is.

Tévhit +1: "Zsíros a bőröm, ezért nekem nem való a szérum, pláne nem a szérumolaj, mert zsírosít."

Sajnos a zsíros bőr kezelése nem mindig egyszerű feladat. Sokan esnek abba a hibába, hogy rengeteg szárító terméket használnak és teljesen megfosztják bőrüket a természetes védőrétegtől. Ezzel pedig sajnos elkezdődik egy ördöginek tűnő körfolyamat, hiszen a bőr kompenzálni törekszik a rengeteg szárítást és egyre több faggyút termel. A szérumok segíthetnek a természetes egyensúly beállításában. Hatásos kombináció, ha nappalra könnyed géles szérumot használsz, estére pedig a hidratálódhoz hozzáadsz egy-két cseppnyi szérumolajat.

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok