11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Vicces és nagyon vicces térképek

A térképet olyan eszköznek gondoljuk, amely megmutatja, hogyan jutunk el A pontból a B pontba. De valójában a térkép szimbolikus képe annak, hogyan látjuk a világot és a népeket.

A térképkészítés egészen i.e. 2300-ra nyúlik vissza. De az alábbi térképek nem úgy néznek ki, mint amelyek 4000 év tapasztalatán alapulnának. Ugyanis  meglehetősen nevetségesek! És bár nem feltétlenül nyújtanak földrajzi ismereteket, jót derülhetünk rajtuk.

Országok, ahol Erzsébet királynő megvádolható 

Eltűnődtél már azon, hogy miért nem látogatja meg a brit királyi család Dél-Szudánt? Azért, mert ez az egyetlen hely, ahol nem rendelkeznek mentelmi joggal  büntetőeljárás esetén. Ha a királynő valaha is odalátogatna, nagyon jól kellene viselkednie.

Az Antarktiszon (Déli sarkvidék) minden út északra vezet

Ha a bolygónk alján tartózkodunk, minden vízszintes elmozdulás gyakorlatilag északra vezet. Úgyhogy az iránytűt otthon hagyhatjuk, és inkább vigyünk magunkkal extra meleg ruhákat.

Lengyelországi templomok

Lengyelországban nagyjából 33 millió katolikus hívő van, és ez a térkép úgy néz ki, mintha legalábbis minden embernek  saját temploma lenne. Ha Lengyelországban jársz, és egyházi építészetet akarsz látni, ne vesződj a Google térképpel. Csak indulj el és rögtön beleütközöl egy templomba.

Országok, amelyek nem a metrikus rendszert használják és amelyek háborút vesztettek a vietnami farmerek ellen

             

A metrikus rendszert használó országok

Országok, amelyek háborút vesztettek a vietnami farmerek ellen

 

A történészek több száz könyvet írtak a vietnami háborúról. De vajon hány könyv született  a metrikus rendszer szerepéről (vagy annak hiányáról) és annak katasztrofális következményeiről? Nos, egy sem.

Pubok az Egyesült Királyságban 

Kocsmát találni Angliában legalább olyan könnyű, mint Lengyelországban templomot találni. Senki sem marad sokáig szomjas a világnak ebben a sörivó részében.

A Déli sarkvidék bortermelői 

Az északi-sarki szőlőből nem is lehet bort csinálni.  Valószínűleg azért, mert ott nem terem meg a szőlő. De legyünk ezért hálásak: ha a Déli sarkon szüretelni lehetne, a bolygónk már közel lenne a kipusztuláshoz.

Hol található a legtöbb kenguru?

Ezen a térképen be van karikázva bolygónknak az a része, ahol  a legtöbb kenguru található. Nyilvánvaló, hogy Ausztrália az egyetlen hely, ahol a kenguru őshonos állat. De jó tudni, hogy az állatkerti kenguruk száma nem haladta meg az egész ausztrál kontinensét. Legalábbis eddig.

A pápák száma

Még a nagy egyházszakadás idején is, amikor kettő, majd egy rövid ideig három pápa volt a világon,  ugyanarra a kis földrajzi területre koncentrálódtak. Kipróbálhatod a látásodat, hogy megtalálod-e ezen a térképen azt a kis pontot, ahol világ jelenlegi egyetlen pápája él.

A medvetámadások egy bolygóra koncentrálódnak

A medvetámadások veszélyét meghatározó grafikon:

Nincs medvetámadás veszély           Nincs medvetámadás veszély

Igen nagymértékű medvetámadás veszély

 

Ha félsz a medvéktől, a legjobb tipp az, ha kimész a világból. Mint látható, minden ismert medvetámadás  a világegyetem egy helyén történt, a Föld nevű bolygón. Az az igazság, hogy  a többi bolygóról még adatokat kell gyűjtenünk.

Svájc expanziója az elmúlt 200 évben

Svájc a világgal való békés kapcsolatáról híres. Tény, hogy hivatalos politikája, hogy távol tartsa magát a világ konfliktusaitól. Nem meglepő tehát, hogy - sok más nemzettől eltérően - nem terjesztette ki határait, távol maradva ezáltal megszállástól  és erőszakaktól.

Ausztrália juhai

Juh és búza

Ez az 1920-as térkép azt mutatja, hogy hol lehet a legtöbb juhot találni Ausztráliában, ha éppen ez érdekelne valakit. És miért ne érdekelhetne épen ez valakit?

A térképek többet mondanak rólunk, mint a világ 

A leggyakrabban használt szavak államok szerint az USA-ban. Rákeresési adatok alapján.

Ha még nem vetted volna észre, a térkép nem objektív tükör a világról. A térképészek mindig saját látásmódjuk szerint mutatják be a világot.

A Miss Universe nyerteseinek hazája 

Csakúgy, mint a World Series, úgy tűnik, hogy a Miss Universe szépségverseny is egy adott helyre koncentrálódik. Bár még nem kaptunk nevezést más bolygóról, félrevezetőnek tűnik, hogy a Miss Universe címet minden évben egy földlakónak ítélik.

A világ térképe, ha medve volna 

Elgondolkodtál  már azon, hogy milyen lenne a Föld térképe, ha valaki medvévé változtatná? Ne törd a fejed rajta többé! Teszteld földrajzi tudásodat, beazonosítva az országokat és a kontinenseket.

A világ valójában egy macska 

A világ egy macska, amely ausztráliával játszik

Felejtsd el a medvéket, a világ valójában egy macska, amely egy gombolyaggal játszik. A gombolyag természetesen Ausztrália. Tudtad?

Hány Svájc fér el Brazíliában? 

Végre egy olyan kérdés, amin mindenki elgondolkodott már.  Ez a térkép legalább képet ad arról, hogy milyen nagy is Brazília, legalábbis Svájchoz képest.

A Föld legkerekebb országai 

Valld be, gyakran törted a fejedet azon,  hogy melyik a legkerekebb ország a Földön. Nos, most  megtudhatod, hogy nem más, mint Sierra Leone. Kétségtelen, hogy ezzel a fontos új információval ma este jobban fogsz aludni.

Országok, ahol Erzsébet királynő megvádolható 

Eltűnődtél már azon, hogy miért nem látogatja meg a brit királyi család Dél-Szudánt? Azért, mert ez az egyetlen hely, ahol nem rendelkeznek mentelmi joggal  büntetőeljárás esetén. Ha a királynő valaha is odalátogatna, nagyon jól kellene viselkednie.

Milyen az amerikai kormányzók szeme színe? 

Bár a 2018-as választásokról nincsenek adatok, e szerint a térkép szerint  zöld szemmel nehéz kormányzónak lenni az USA-ban. Vagy nagyon kevés zöld szemű ember pályázik  a kormányzóságra. Igazán hasznos térkép, ugye?

Hol lehet kengurut tartani háziállatként?

Nem tipikus, hogy  kengurut tartsunk otthon háziállatként, de ha valaki mégi szeretné, vannak olyan államok az USA-ban, ahol még engedély sem kell hozzá. Vajon milyen arcot vágna a hivatali ügyintéző, ha valaki kenguru tartásra kérne engedélyt?

Ha Izlandra utazol, készülj fel nyelvi nehézségekre!

35 izlandi helységnév, amitől megérteted, milyen lehet diszlexiásnak lenni.

 

Az izlandi nyelv félelmetes az angol anyanyelvűek számára. Ha Izlandra utazol, jól nézd meg, hová készülsz, nehogy az ország túloldalán kössél ki néhány felcserélt betű miatt.

A legtöbbet guglizott szavak 

Ezek a legtöbbet guglizott szavak államonként

Az alábbi térképen látható, hogy mi foglalkoztatta az embereket leginkább 2015-ben az USA államaiban. Mi a csoda van Texasban? (A legguglizottabb kifejezés Texasban: Herpeszem van? )

Japán útirányok

Valójában nincs szükség Google térképre, ha Japánba utazunk, hisz a tengert kell átszelni. De elképzelhető, hogy valaki eléggé elszánt és úszva akar odautazni. Kíváncsiak vagyunk vajon mennyi időbe telne.

Egy főre jutó népesség 

Egy főre jutó népesség. ENSZ adatok, 2015

Ez a térkép azt mutatja, hogy mennyi az egyes európai országok lakossága, ha elosztjuk az ott lakók számával. Ha most egy kicsit megzavarodtál, nem csoda, az eredmény ugyanis mindig 1. Ami különösen vicces, hogy nincs adat Koszovóról.

Forrás: news.shareably.net

Vicces hírek, sztorik még kicsit lentebb görgetve is találhatóak, érdemes megnézni őket!
Ez fáj
Nevessünk
Ez fáj
Nevessünk
Ez fáj
Nevessünk
Ez fáj
Nevessünk
További anyagok