27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Diákmunka a legjobbaknál

Bár hivalkodónak tűnhet a cím, a cikkünk elolvasása után rá fog döbbenni, hogy közel sincs szó túlzásról.

Mint ismeretes, az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket ismeri el, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek. Ez az érték lehet pénzügyi vagy társadalmi. Az idei díjazott a MADS - MÁRTON ÁRON Iskolaszövetkezet egyik alapítója, Virág Viktor lett. A szervezet havi 1700 diáknak segít abban, hogy munkához jussanak és ezáltal jó példával járjanak elöl az öngondoskodás zászlóshajóján. A MADS bevételei az elmúlt években folyamatosan növekedtek, 2017-ben már elérték a 857.420.000 Ft-os árbevételt is, ezzel is kitűnve a terület többi képviselője közül.

A díjazott

Virág Viktor már kisgyermek korától jelentős késztetést érzett az emberek megsegítésére. Ez először mindenféle, a köz felé hasznos foglalkozás gondolatában nyilvánult meg (például orvos), majd az idő múlásával egyre árnyaltabb képet kapott az elképzelés. 18 évesen érkezett Budapestre Nagypaládról, a szülőhelyéről. Az egyetek alatt diákmunkát vállalt, így került kapcsolatba a Márton Áron Diákszövetkezettel. Azonnal beleszeretett a területbe és úgy érezte, hogy megtalálta a neki való feladatot. Ennek hatására egészen 2005 óta a HR területen éli mindennapjait. Szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a hobbija és a munkája egy és ugyanaz. Rendkívül sokoldalú ember, aki szívesen segít mindenkinek, függetlenül attól, hogy milyen korú, nemű vagy végzettségű.

A MADS Iskolaszövetkezet egy országos szinten ismert, a diákok munkavégzését nagyban segítő szervezet, hiszen az országban több, mint 300 munkahelynek segít megtalálni az ideális munkaerőt. A diákok szívesen fordulnak hozzájuk, mivel tudják, hogy jó kezekben vannak. Van, aki segítsen eligazodni nekik a munkajog bonyolult – laikusok számára kiismerhetetlen – útvesztőiben. Hiszen, aki most ismerkedik a munkavállalással, az érthető, hogy nincs tisztában azzal, hogy milyen lehetőségei vannak, milyen kötelezettségek vonatkoznak rá, miknek kell eleget tenni. A MADS pedig pont ebben segíti őket, hiszen az életre és az öngondoskodásra nevel. Havi 1700 diák nem tévedhet, ami éves szinten közel 20000 főt jelent. Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy ebben az esetben a diák 15 éves kortól az egyetemi évek elvégzéséig értendő, tehát körülbelül egy 15-25 éves korosztályt ölel fel.

Tehát a díjat méltán megérdemli Virág Viktor és a MADS diákszövetkezet, hiszen nem kis teljesítmény ennyi különböző embert igazgatni, a már fent említett több száz munkahely mindegyikén.